27 / 04 / 2024

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a



Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelinirken, kaynağın 3 milyar dolara kadarlık bölümünün bu yıl gelmesi bekleniyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre konu liderler düzeyinde yapılan ziyarette ele alındı. Bir başka yetkili ise yıl bitmeden 2-3 milyar dolarlık bölümünün eurobond şeklinde olabileceğini ifade etti. Üç kişinin doğruladığı haber için Katar ve Hazine ve Maliye Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

EKONOMİK İLİŞKİLERİN ARTIRILMASINA YÖNELİK MESAJLAR VERİLMİŞTİ

Ekonomi yönetimi regülasyonlarla döviz arz ve talebini dengede tutacak bir kur politikası izliyor. Katar ile Türkiye arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişki, komşuları tarafından Katar'a yönelik ekonomik ilişkilerin kesilmesi ile birlikte hız kazanmıştı.


Geri Dön