29 / 04 / 2024

Hüseyin Keskin Sultanbeyli'de gerçekleştireceği 34 projesini tanıttı!

Hüseyin Keskin Sultanbeyli'de gerçekleştireceği 34 projesini tanıttı!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçenin vizyonunu güçlendirmek için hazırladığı 34 projeyi tanıttı.Keskin, ulaşımdan, eğitime, sağlıktan sosyal hayata sorunların sıfırlandığı bir Sultanbeyli hedeflediklerini ifade etti...



Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçenin vizyonunu güçlendirmek için hazırladığı 34 projeyi tanıttı. Bu yatırımlarla ilçenin geleceğinin yeni bir şekil alacağını belirten Keskin, ulaşımdan, eğitime, sağlıktan sosyal hayata sorunların sıfırlandığı bir Sultanbeyli hedeflediklerini ifade etti.


AKParti Sultanbeyli Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Hüseyin Keskin, hizmet süresi döneminde ilçenin çehresini değiştiren yatırımlar yaptı. Kangren olmuş sorunlara çözüm üreten Başkan Keskin, yeni projeleriyle Sultanbeyli'nin istikrarlı büyümesini sürdürmek istiyor. Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile el ele vererek ilçeye dev yatırımları kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti.


Keskin'in Sultanbeyli'nin geleceğini şekillendirmek için hazırladığı 34 projenin bazıları:


İMARDA MUTLU SONA ULAŞILDI


2B çalışmalarının ardından hisseli parseller sorunu da çözüldü. Başkan Keskin yeni dönemde uygulamalarını da tamamlayarak bu meselenin artık tarihe karışmasını planlıyor. Belediye aracılığıyla tapular hak sahibi vatandaşlara dağıtılacak ve ilçede yeni yatırımların da önü açılacak. Başkan Keskin, şu anda tapuların kamuya devrinin yapılıyor olduğunu açıkladı.


KENT MEYDANI VE MERKEZ CAMİİ


Merkez Camii ve Hasan Ali Yücel İlkokulu'nun bulunduğu alana inşa edilecek yeni cami ve etrafında yapılacak meydan düzenlemesi ile Sultanbeyli kent meydanı daha kullanışlı bir hale gelecek. Keskin, meydanı ilçenin vitrini olacak bir görüntüye kavuşturacaklarını ifade etti. Ayrıca, her mahalleye yeni meydanlar ve simge eserler yapılacak.


2 AYRI METRO HATTI


Başkan Keskin'in Kadir Topbaş'tan 2019 öncesinde Sultanbeyli'ye ulaştırılması sözünü aldığı metro projesi, ilçeyi ulaşımda çağ atlatacak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı Sancaktepe üzerinden Sultanbeyli'ye ulaşacak. Yine Kadıköy-Ataşehir-Ferhatpaşa-Sultanbeyli güzergahında ikinci metro hattı ile, İstanbul'un bir çok noktasına rahat ulaşım sağlanacak.


KAPALI OTOPARK


Yine ilçe merkezinde, Fatih Bulvarı'nın kuzeyinde ve güneyinde 2 kapalı otopark inşaa edilecek. Böylece merkezde yaşanan park sorununa köklü bir çözüm getirilecek.


TELEFERİK VE SEYİR KULESİ


Sultanbeyli yeni dönemde, teleferik hattı ve seyir kulesine kavuşacak. Bu projenin ilçe halkının beklentileri arasında yer aldığını belirten Başkan Keskin, halkın beklentisini yerine getirecek olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.


40 BİN KİTAPLI KÜTÜPHANE


Aydos Kütüphanesi'nden sonra güneyinde de 40 bin kitaplı bir kütüphane kurulacak. 2 dönüm açık ve 750 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçinde çocuk kütüphanesi de yer alacak.


AYDOS ORMANI TABİAT PARKI


Aydos Ormanı Tabiat Parkı ise, Başkan Keskin'in vizyon projelerinden biri. Aydos ormanı içerisinde, vatandaşların doğayla iç içe aktiviteler yapabileceği tabiat parkı yer alacak.


SULTANBEYLİ'NİN ALTIN DÖNEMİ


Sultanbeyli'nin son 5 yılı 'hayallerin gerçekleştiği dönem' olarak anılıyor. Bugüne kadar Sultanbeyli için hayal olarak adlandırılan tüm hizmetler, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin döneminde hayata geçirildi.


DEV SAĞLIK YATIRIMLARI


Sultanbeyli'nin en büyük sorunlarından biri olan hastane problemi de yine Başkan Keskin'in döneminde çözüme kavuştu. Şu anda Battalgazi Mahallesi'nde devam eden hastane inşaatı bittiğinde ilçenin sorunları büyük ölçüde çözülmüş olacak. İlçeye ayrıca ağız ve diş sağlığı hastanesi inşa edilecek.


AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ


400 yataklı devlet hastanesinin ardından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin inşaa edilmesiyle, ilçenin sağlık alanında ki eksikleri tamamlanmış olacak.


TEM BAĞLANTISI İLE ULAŞIMDA DEVRİM


25 yıllık hayal gerçek oldu, TEM bağlantı yollarıyla Sultanbeyli dünyaya bağlandı. Bağlantı yollarıyla, Sultanbeyli yatırımcıların dikkatini çekti. Açılış sonrası ilçede milyon liralık alışveriş merkezleri, fabrikalar ve konutlar yükselmeye başladı. Uzun yıllar nüfusuna yetmeyen otobüslerle idare etmek zorunda kalan Sultanbeyli'de sefer sayısı üç katına çıktı.


GÖLET PARKI HİZMETTE


Anadolu yakasının en büyük sosyal tesislerinden biri olan Sultanbeyli'nin Gölet Parkı geçtiğimiz hafta hizmete girdi. Sultanbeyli'nin uzun süredir özlemini duyduğu Gölet Parkı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle halka açıldı. 200 dönüm üzerine inşa edilen Gölet Projesi, Sultanbeyli'nin vizyon projeleri arasında bulunuyor. Gölet Parkı ile Sultanbeyliler yepyeni bir yaşam alanına daha kavuştu. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş alanları, seyir terasları, çay bahçesi, restoran, park ve amfi tiyatrosu olan Gölet Parkı, bölgeyi çok farklı bir görünüme kavuşturdu.


23 YENİ OKUL


İlçeye son 5 yıl içerisinde, belediyenin arsasını tahsis ettiği 23 yeni okul kazandırıldı. Bunun yanında açılan gençlik merkezleri de gençlerin kişisel gelişimi için ilçenin eksiklerini giderdi.


ÜNİVERSİTE PROJESİ


Sultanbeyli'ne üniversite kazandırmak Başkan Hüseyin Keskin'in ilgi gören vizyon projelerinden bir tanesi. İlçe sınırları içerisinde bir üniversitenin yer alması Sultanbeyli'ye ticari ve sosyal hayatta çok şey kazandıracak.


EĞİTİM KAMPÜSLERİ VE BRANŞ OKULLARI


Üniversite projesinin ardından Hüseyin Keskin, önceki dönemde başlattığı eğitim seferberliğine, nitelikli okullarla devam edecek. Sultanbeyli'nin kuzey ve güney bölgelerinde kurulacak iki eğitim kampüsü başarılı öğrencilerin ilçe sınırlarında eğitim görebilmesinin önünü açacak. Bu kampüslerde Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, Bilim ve Teknoloji Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi nitelikli okullar yer alacak.


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön