04 / 10 / 2024

Hüsnü Özyeğin, Milleniuma Türkçe isim koyacak!

Hüsnü Özyeğin, Milleniuma Türkçe isim koyacak!

Bankacılık sekötürüne dönüş yapan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, sektöre hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor...




Portekiz merkezli Millenium Bank’ın Türkiye’deki operasyonlarını satın alarak Finansbank’ı Yunanlı NBG Bank’a sattıktan sonra yurtdışında bankacılık faaliyetlerine devam eden ancak burada ara verdiği bankacılık sekötürüne dönüş yapan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, sektöre hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Millenium Bank’ın satın alınması konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan gerekli izinlerin alınmasından sonra CNBC-e’ye değerlendirmelerde bulunan Özyeğin, Portekizlilerle yaptıkları anlaşma gereği Millenium Bank’ın adını 6 ay içinde değiştirmek zorunda olduklarını belirterek ‘Bir Türk bankası adı düşünüyoruz’ diye konuştu. Müşterilerinin hazır olduğunu anladıklarını söyleyen Özyeğin, “Yağmurlu günlerde şemsiye tuttuğumuz bize çok hazır bir pazar var” dedi. Türkiye’de çok hızlı büyüyeceklerini ifade eden Özyeğin, Millenium Bank’ın 2011 sonunda şu anki büyüklüğünün iki katına ulaşacağını söyledi. İlk yılda baz etkisiyle yüzde 100 büyüyeceklerini öngören Özyeğin “İkinci yıl bu rakam yüzde 60 üçüncü yıl da yüzde 30 olur. Önceliğimiz KOBİ ve kurumsal bankacılık olacak.” 
Hürriyet


Geri Dön