28 / 04 / 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İBB Meclisinde İBB'nin 2024 yılına ait mali bütçesi tartışmaya açıldı. MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönüşüm ile ilgili tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde İBB'nin 2024 yılına ait mali bütçesi tartışmaya açıldı. İBB Meclisi, kasım ayı yedinci birleşimi, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB 2024 yılı bütçesini sunmasının ve planladıkları projeler ile yatırımlara ilişkin değerlendirmelerini yapmasından sonra oturuma ara verildi. Aradan sonra da İmamoğlu başkanlığında devam eden toplantıda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri konuşma gerçekleştirdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

HER SENE BÜTÇE AÇIĞI VERİLMİŞ 

MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, yaptığı açıklamasında İBB'nin istikrarlı bir şekilde borç stokunu artırdığını dile getirdi ve "Her sene bütçe açığı vermişsiniz. Siz finansman ihtiyacı diyorsunuz ancak bu borçlanmadır. Her ne kadar bunun ismini çarpıtsanız da 2022'de 20 milyar TL borçlanmışsınız. Ön gördüğünüz bütçe açığı ve borçlanma ise geçen sene 20 milyar TL. Bu yıl ise 35 milyar TL borçlanacağız demişsiniz" ifadelerini kullandı. 

İBB yönetiminin 5 senelik süreçteki çalışmalarını değerlendiren Yılmaz, İstanbulluların bu vaatlerin yerine getirilmediğini yaşayarak gördüğüne dikkat çekti. 

Yılmaz, İstanbulluların vaatlerin yapılabileceğine inanmadığını da savundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İSTANBUL'DA 4.5 SENEDE KAÇ KONUT YENİLENDİ?

2019 yılında gündeme getirilen vaatleri de anımsatan Yılmaz, İmamoğlu'nun konuşmasında değindiği bazı yatırımlar ile ilgili konuştu. 

"Ekrem Bey konuşmasında dakikalarca kentsel dönüşüm konuştu fakat konuşması ziyaret, tarama, gözlem, tespit gibi şeylerle doluydu. Bir türlü İBB'nin 4,5 senede kaç konutu yenilediğini, kaç kentsel dönüşüm yaptığını söyleyemedi" diyen Yılmaz, sloganın, 'Bir yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin' olduğunu aktardı. 

5 senede 1.000 konut yapıldığının düşülmesi halinde, bu hesabın 500 sene olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ekrem Bey'in 50 dönem belediye başkanı olması gerekiyor bu vaadini yerine getirebilmesi için. Buradan yola çıkarak Ekrem Bey'in yatırım hızını görebiliriz" şeklinde konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da açıklamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim öncesi vadettiği 150 kreşten 75'ini yaptığına dikkat çekti ve bunun iyi bir veri olduğunu belirtti. 

Ülkenin yaşadığı ekonomik durumunun da göz ardı edilmeden bütçesinin değerlendirilmesinin gerektiğini belirten Özkan, "Yeni İBB yönetimi, 2019'dan beri İBB bütçesini hazırlama felsefisine baktığımızda, temel hizmetlere yeterli kaynak ayıran, gelirler ve harcamaların düzenli bir şekilde takip edildiği, şeffaf, dengeli, kişi ya da kişilere değil toplumun ihtiyaçlarına uygun katılımcı bir süreçle ortaya çıktığını gördük" açıklamasını yaptı. 

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Faizsiz evlilik kredisinde tüm ayrıntılar netleşti! Kredi çekmek isteyenler hemen baksın!

Onikişubat Belediyesi'nden Kahramanmaraş'ta konut imarlı arsa!


Geri Dön