03 / 05 / 2024

İBB, İstanbullulara açık havada sinema hizmeti verecek? İlk gösterim hangi semtte? Hemen bakın!

İBB, İstanbullulara açık havada sinema hizmeti verecek? İlk gösterim hangi semtte? Hemen bakın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Gezici Film Festivali’ kapsamında İstanbullular her gece açık havada film izleme şansına kavuşacak. Organizasyon yaz boyunca devam edecek.



İstanbul’un merkeze uzak köy ve mahallelerini kültür sanatla etkinlikleriyle buluşturacak olan ‘Gezici Film Festivali’ start veriyor. 17-31 Temmuz tarihleri arasında Şile’de başlayacak olan festival, yazlık sinemayı özleyenlere yıldızlar altında film izleme imkanı verecek.

Yeşilçam’ın unutulmaz klasikleri, dünya sinemasının baş yapıtları ve çocuk filmleri izleyenlere doyumsuz anlar yaşatacak. Köy meydanlarına birbirinden keyifli atölyeler kurulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin en uzak noktalarını hizmetleriyle buluşturmaya, İstanbullulara eşit imkanlar sunmayı sürdürüyor. İBB Kültür Daire Başkanlığı, tüm yaz boyunca devam edecek olan Gezici Film Festivali’nin ilkini 17-31 Temmuz tarihleri arasında Şile’de başlatacak. 17 Temmuz Pazartesi günü Şile’nin Ahmetli Köyü’nde sinemaseverleri bir araya toplayacak olan festival daha sonra sırasıyla; Ahmetli, Göçe, Oruçoğlu, Korucuköy, Doğancılı, Üvezli, Ağva, Yeniköy, Şuayipli, Değirmençayırı, Kervansaray, Karamandere, Akçakese, Çataklı ve Teke köylerinde organize edilecek.

Festivalde, yıldızların altında film izleme keyfi yaşatılırken, çocuklar için de  oyun atölyesi, film gösterimleri, görsel sanat çalışmaları, sihirli boya, origami resim, çubuk kukla, stop motion animasyon, geri dönüşen heykeller ve büyük boy resim sanat atölyeleri organize edilecek.  

HAFTANIN HER GÜNÜ FESTİVAL

Film Festivali kapsamında her gün Şile’de saat 18.00 ile 20.00 arasında çocuk atölyeleri yapılacak ve ardından çocuklar ve yetişkinler için 20.30’da film gösterimi düzenlenecek. Çeşitli oyuncularla buluşma ve söyleşilerin de olacağı festival kapsamında çocuklar kendileri için düzenlenen atölyelerde vakit geçirirken ebeveynler de İBB Sosyal Hizmetler ile Kadın ve Aile Hizmetleri ekipleriyle görüşme yapabilecek. 


 

 


Geri Dön