02 / 05 / 2024

İBB İstanbulda yıkım konulu haberlere ilişkin açıklama yaptı!

İBB İstanbulda yıkım konulu haberlere ilişkin açıklama yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yayımlanan "İstanbul’da Yıkım Başlıyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi



 23 Kasım 2010 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’na eklenen plan notu, depreme dayanıksız, çarpık ve yıpranmış binaların, sahipleri tarafından yenilenmek istenmesi halinde bu taleplerin yerine getirilebilmesi için bir ilke kararı niteliğindedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve basında sıkça yer alan ‘Fikirtepe’ örneğinin hayata geçirilmesi için 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’na konması gereken zorunlu bir nottur.  Yine Sayın Topbaş’ın açıkladığı gibi herhangi bir afet anında yıkılması muhtemel bölgelere belirli imar artışları verilerek vatandaşların dönüşümü kendilerinin gerçekleştirmesi sağlanacaktır.

Alınan bu ilke kararından sonra alt ölçekli planlarda, daha detaylı çalışmalar yapılacak ve bu alanlardaki yapılaşma şartları plan bütünlüğü, ulaşım aksları, altyapı sistemleri dikkate alınarak yeniden belirlenecektir.

Karar bir yıkım kararı veya kamu eliyle yapılacak bir kentsel dönüşüm kararı değil mevcut yapıların sahipleri tarafından yıkılarak yeniden yapılmak istenmesi halinde yapılacak düzenlemelere ilişkin bir karardır.

Hizmet Alanı :  Kurumsal
Tarih :  25.11.2010
İBB

Basında yer alan diğer haberler:

-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN "DEPREM DÖNÜŞÜMÜ" AÇIKLAMASI:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yayımlanan "İstanbul’da Yıkım Başlıyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
        
Belediyeden yapılan açıklamada, 23 Kasımda Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararın, depreme dayanıksız, çarpık ve yıpranmış binaların, sahipleri tarafından yenilenmek istenmesi halinde, bu taleplerin yerine getirilebilmesi
için alınan bir ilke kararı niteliğinde olduğu belirtildi.
        
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın geçen günlerde açıkladığı "Fikirtepe" örneğinin, hayata geçirilmesi için 1/100000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’na konulması gereken zorunlu bir not olduğu ifade edilerek, açıklamada şunlara yer verildi:
        
"Başkan Topbaş’ın açıkladığı gibi herhangi bir afet anında yıkılması muhtemel bölgelere, belirli imar artışları verilerek, vatandaşların, dönüşümü kendilerinin gerçekleştirmesi sağlanacaktır. Alınan bu ilke kararından sonra alt ölçekli planlarda, daha detaylı çalışmalar yapılacak ve bu alanlardaki yapılaşma şartları plan bütünlüğü, ulaşım aksları, altyapı sistemleri dikkate alınarak yeniden belirlenecektir. Karar bir yıkım kararı veya kamu eliyle yapılacak bir kentsel dönüşüm kararı değil, mevcut yapıların sahipleri tarafından yıkılarak yeniden yapılmak istenmesi halinde yapılacak düzenlemelere ilişkin bir karardır."
A.A


Geri Dön