01 / 05 / 2024

İBB Meclisi Ekim ayı toplantısında imar görüşüldü!

İBB Meclisi Ekim ayı toplantısında imar görüşüldü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı da önceki oturumlar gibi sadece plan tadilatları ve imar değişiklerinin görüşülmesi, “İstanbul’un imardan başka sorunu yok mu?” sorusunu akıllara getiriyor.



Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısının 4. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.  Ekim Ayı toplantısının son birleşiminde yine plan tadilatları ve imar değişiklikleri görüşüldü. Çeşitli belediyelerdeki onlarca  plan değişikliği ve komisyon raporları meclis onayına sunuldu. İstanbul’un trafik, deprem, sağlık gibi konularla ilgili hiçbir teklifin gelmemesi, ‘İstanbul’un tek derdi imar mı?’ sorusunu akıllara getiriyor.


Çengelköy’deki tek boş arazi de gitti!

Meclis'te, Boğaz'ın yanında bulunan Çengelköy Mahallesi'ndeki yaklaşık 17 bin metrekarelik alana Büyükşehir'e ait sosyal tesis yapılmasına ilişkin ‘Çengelköy Sosyal Tesis Projesi’nin yer aldığı komisyon raporu oylamaya sunuldu.


Oylama sırasında söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, sosyal tesis yapılacak alanın daha önce futbol sahası ve şimdi de İSPARK tarafından otopark olarak kullanıldığını belirtti.


Çoban, Çengelköy'de Boğaz'ın bitişiğinde herhangi bir sosyal tesis ya da yapılaşmanın ulaşımı olumsuz etkileyeceğini öne sürerek, "O bölgede de sosyal tesis ihtiyacı yok. Tarihi bir çınar altı var. Buranın boş alan olarak kalması daha uygun olacaktır" dedi.

Raporun komisyon görüşünde, "Üsküdar ilçesi, 809 ada, 35-36-37-38-39-40-41-42-43 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, kamu yararı taşıdığından ve sosyal tesis yapımı amaçlandığından komisyonumuzca uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.


Kadıköy’de ticaret alanı bilmecesi!

Yine İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun; Kadıköy İlçesi, Kozyatağı Mahallesi, 176 pafta 3145 ada 364-365- 366 parsellerin 1/5000 ölçekli İtiraz Değerlendirme Nazım İmar Planında Tl lejantlı Ticaret Alanının iptal edilerek Park ve Yeşil Alan, Parklar ve Dinlenme Alanının iptal edilerek Tl lejantlı Ticaret Alanına alınmasına ilişkin hazırlanan raporu oylamaya sunuldu.

Komisyon raporuna göre:  Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletildiği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11.02.2010 tarih, 507 sayılı Kararı ile; "Kadıköy İlçesi, 176 pafta, 3145 ada, 47 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, plan kararlarına aykırılık teşkil ettiğinden komisyonumuzca uygun görülmemiştir " şeklinde karara bağlandı


Hüseyin Sağ: “Talana izin vermeyeceğiz”

Verdiği önergelerle gündem yaratan CHP’nin İBB’deki Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Ekim Ayı toplantılarına yine damga vuran isim oldu. İstanbul’daki imar rantına karşı verdiği önergelerle dikkat çeken Sağ, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne binlerce imar konusunda dosya sunulmuş. Demek ki bunların hepsi değişecek. Bu planlamalardaki değişiklik İstanbul’un delik değişik edileceğinin en bariz işareti. İmar Komisyonu neredeyse her gün toplanırken, deprem ile ilgili komisyonlar hiç toplanmamış. Keza Sağlık Komisyonu kaç kere toplanmış? Nedeni: Parasal durum!” dedi.


Hüseyin Sipahi’nin bir gözü Çekmeköy’de

İBB’nin Beşiktaş Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi, geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de adından sıkça söz ettirmeye başladı. Beşiktaş ile ilgili önergeler veren Sipahi’nin bir gözü Çekmeköy’de. Sipahi, Çekmeköy ile ilgili ters bulduğu komisyon raporlarını ve imar değişikliği ile ilgili konuları da gündeme getiriyor. Sipahi, Ekim ayı oturumunda yine Taşdelen’deki plan değişikliği ile ilgili raporla ilgili ve Beşiktaş’taki plan notları ile ilgili mecliste konuştu. Sipahi’nin İBB’deki bağımsız meclis üyeleri için ayrılmış odasında sohbet ettik. ‘Beşiktaş yorucu mu?’ sorusuna, “Evet yorucu, arkadaşlarımızla birlikte güzel işlere imza atıyoruz. İBB’de ter döküyoruz, haksızlıklara karşı geliyoruz. Ama Çekmeköy’e geri geleceğim” dedi.


Baylan ve Sağlam arı gibi

İBB’nin Sancaktepe’den Meclis Üyesi Servet Baylan, yeni dönemde en dikkat çeken meclis üyelerinden biri. Baylan, yeni dönemde meclise onlarca yazılı ve soru önergesi verdi. Eğitimden, iş kazalarına, trafikten, sağlığa kadar İstanbul’un birçok sorununu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne taşıyan Baylan, CHP’nin İBB’deki en çalışkan ve etkili isimlerinden biri. Yine İBB’nin Kadıköy’den Meclis Üyesi Hakkı Sağlam  dikkat çeken başka bir isim. Sağlam, büyükşehir meclisine bugüne kadar Hüseyin Sağ ile birlikte en çok önerge veren isimlerden biri.


Ümraniye’nin temsil gücü yüksek!

Ümraniye’nin Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Emin Mollaoğlu ve Hüseyin Erdoğdu, İBB’deki neredeyse tüm oturumlarına katılan iki isim. Aynı zamanda Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı olan Mahmut Emin Mollağlu, gazetemize, Ümraniye’ye yapılacak yatırım ve hizmetleri titizlikle takip ettiklerini söyledi. Mollaoğlu, hem Ümraniye hem de Büyükşehir Belediyesi’nin bu güne kadar ilçeye sayısız hizmetler kazandırdığına dikkat çekti. 



Flash Haber 


Geri Dön