07 / 07 / 2024

İBBden 4 ilçede satılık 9 arsa!

İBBden 4 ilçede satılık 9 arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fatih, Kağıthane, Eyüp ve Pendikte olmak üzere 9 arsayı ihaleye çıkardı. Satışa çıkan gayrimenkuller Fatih, Mimar Kemalettin Mahallesi Kalaycı Şevki Caddesinde bulunuyor



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fatih, Kağıthane, Eyüp ve Pendikte olmak üzere 9 arsayı ihaleye çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Fatih, Mimar Kemalettin Mahallesi Kalaycı Şevki Caddesindeki 85 metrekare yüzölçümündeki arsanın satışı için ihale düzenledi. İBB Emlak Müdürlüğü tarafından satılacak olan arsanın tamamı İBB mülkiyetinde yer alırken arsa halen boş bulunuyor. İmar planlarında 1. derece koruma bölgesinde ve 3. derece ticaret alanında kaldığı açıklanan arsanın üzerinde bir yapılaşmaya gitmek için Koruma Kurulundan karar alınması gerekiyor. Vakfiyesi olmayan arsanın tahmin fiyatına 637 bin 500 TL, geçici teminatı da 19 bin 125 TL olarak belirlendi.

İBB tarafından satışa çıkarılan 2. taşınmaz ise Kağıthane Merkez Mahallesi Taş Sokaktaki 70 metrekare yüzölçümündeki arsa. Tamamı belediyeye ait olan arsada halen işgal bulunurken imar planlarında BL-4 (blok nizam 4 Kat) konut alanı olarak görünüyor. Vakfiyesi olmayan arsanın tahmini fiyatı 63 bin 252 TL olarak belirlenirken geçici teminat için 1.897 TL istendi.

Kağıthane, Talatpaşa Mahallesi Kirazlıyurt Sokakta satışa çıkan 3. arsa ise 184 metrekare yüzölçümünde ve tamamı belediyeye ait bulunuyor. Halen işgalli olan taşınmazın imar durumu BL-4 (Blok Nizam 4 Kat) konut alanı olarak açıklanırken yolda terki bulunduğu bilgisine yer veriliyor. Vakfiyesi olmayan arsanın tahmini fiyatı 165 bin 600 TL olarak açıklanırken geçici teminatı 4 bin 968 TL olarak belirlendi.

Satıştaki 4. arsa ise Kağıthane, Merkez Mahallesi Kemerburgaz Caddesi üzerinde yer alıyor. 217 metrekare yüzölçümündeki arsanın tamamının belediyeye ait olduğu söylenirken aynı zamanda halen boş bulunduğu bilgisi veriliyor. İmar planlarında BL-5 ( blok nizam 5 kat) konut alanı olarak işaretlenen gayrimenkulün yola terki gerekiyor. Taşınmazın vakfiyesi bulunmazken tahmini fiyat için 379 bin 750 TL ve geçici teminat içinde 11 bin 392 TL isteniyor.

Satıştaki 5. arsanın yeri ise Kağıthane Sanayi Mahallesi Sadak Sokak. İBB Mesken Müdürlüğü tarafından satılacak olan arsa 196 metrekare yüzölçümünde. Arsanın tamamının belediyeye ait olmadığı bildirilirken üzerinde halen işgal de bulunuyor. İmar planlarında konut alanı olarak görünen ve 9.50 metre yüksekliğe kadar bina yapma izni olan arsanın vakfiyesi bulunmuyor. Tahmini fiyatı 185 bin 900 TL olan arsanın geçici teminatı ise 5 bin 577 TL.
 
Satıştaki 6 arsa da iyen Kağıthanede bulunuyor. Ortabayır Mahallesi Çetin Sokaktaki 316 metrekarelik arsanın tamamı belediyenin mülkiyetinde bulunurken arsa halen boş bulunuyor. İmar planlarında konut alanı ve yola terki olan taşınmazın üzerine 9.50 metre yüksekliğe kadar bina yapma izni bulunan taşınmazın vakfiyesi bulunmuyor. İhalenin tahmini fiyatı 284 bin 400 TL olarak belirlenirken geçici teminatı 8 bin 532 TL olarak belirlendi.

Satıştaki 7. arsa ise Eyüp, Esentepe Mahallesi Tabya Sokakta bulunuyor. Yüzölçümü 247 metrekare olan arsanın zerinde halen işgal bulunurken imar planlarında konut alanı olarak ayrıldığı bilgisi veriliyor. Arsa üzerine 9.50 metre yüksekliğe kadar bina yapma izni bulunan arsanın tahmini fiyatı 132 bin 300 TL, geçici teminatı ise 3 bin 969 TL.

Eyüp, Çırçır Mahallesi Çihat Sokaktaki 132 metrekarelik arsa ise satıştaki 8. taşınmazı oluşturuyor. Tamamı belediye hissesinde bululan arsa halen boş bulunurken imar planlarında konut alanı olarak işaretli bulunuyor. Arsa üzerine 12.50 metre yüksekliğe kadar bina yapma izni olan taşınmazın tahmini fiyatı 132 bin TL, geçici teminatı ise 3 bin 960 TL olarak tayin edildi.

Pendik, Dolayoba Mahallesi Ümit Sokaktaki 222 metrekare yüzölçümündeki arsa satıştaki 9. gayrimenkulü oluşturuyor. Tamamı belediyeye ait olan arsa halen boş bulunurken imar planlarında ticaret alanı olarak görünüyor. Tahmini fiyatı 155 bin 680 TL olan arsanın
geçici teminatı ise 4 bin 670 TL.

Satışa çıkarılan arsaların ihalelerinin tümü 16 Mart 2011 günü İBBnin Saraçhanedeki başkanlık binasında saat 12.00de gerçekleştirilecek.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön