05 / 05 / 2024

İBB'den yeni halk ekmek atağı! İstanbul'da ekmek 5 liraya çıkmıştı

İBB'den yeni halk ekmek atağı! İstanbul'da ekmek 5 liraya çıkmıştı

İstanbul'da Üsküdar, Ataşehir ve Kadıköy'de 5 liraya çıktıktan sonra tartışmalara neden olan ekmek fiyatları belediyenin ürettiği halk ekmeğe olan ilgiyi artırdı. Belediye, artan talebe cevap vermek adına yeni bir fabrikayı daha hizmete açacak.



İLK EKŞİ MAYALI EKMEK ÜRETİM TESİSİ OLACAK

Ekmeğin asıl ekşi mayalı olması lazım. Endüstriyel maya çok sonradan hayatımıza girmiş. Endüstriyel ile yapılmış ekmekler insanın metabolizmasını bozan ve ona bağlı hastalıklarının ortaya çıkaran bir beslenme şeklidir. Dolayısıyla ekşi mayayı çok önemsiyoruz. Önleyici sağlık hizmeti dediğimiz ve kastettiğimiz de budur. İlk defa ekşi mayalı endüstriyel ekmek üretim tesisini bu ülkeye kazandırmış olacağız.

4 MİLYON EKMEK ÜRETMEK ÜRETİLEBİLECEK

İçinde bulunduğumuz Ahmet İsvan Ekmek Üretim Tesisleri, yaklaşık 80 bin metre kare arazi üzerinde, 30 bin metrekare kapalı alana sahip. Her gün bu üç bantta ambalajlı ve normal ekmek toplamı 1,5 milyon adet. Bunun 250 bin adedi normal somun ekmek, bir milyon adetli küçük paketli rol ekmekler dediğimiz ekmekler. Yaklaşık 250 bin 350 da bin adet büyük paketli ekmek. Saydığım çeşitler büyük ambalajlı ürünler. Hepsi bünyemizde üretilecek 4 fabrikamızın toplamında artık İstanbullulara her gün bir milyon 750 bin normal ekmek, toplamda da ambalajlılarla beraber 4 milyon ekmek kapasitesine ulaşmış olacağız.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön