15 / 05 / 2024

İbrahim Burkay: Marka Bulvarı Bursa'ya prestij kazandıracak!

İbrahim Burkay: Marka Bulvarı Bursa'ya prestij kazandıracak!

BTSO Başkanı Burkay, 16 makro projeden biri olan 'Marka Bulvarı'nın Bursa 'ya " prestijli bir merkez " kazandıracağını söylerken, Paris' teki Şanzelize Caddesi'ni örnek gösterdi.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, BTSO'nun 16 makro projesinden biri olan 'Marka Bulvarı' projesinin şehrin prestijli bir merkeze kavuşmasını sağlayacağını söyledi. 


Burkay, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyelerine 'Marka Bulvarı'nı anlattı. Burkay, Paris'teki Champs-Elysees (Şanzelize) Caddesi'ni örnek göstererek, "Her kentin modern bir yüzü olması lazım. Dünyanın birçok kentinde bu örneği görebiliriz. Paris'e milyonlarca turist akın ediyor. Mesela Şanzelize Caddesi, turistlerin en uğrak mekanı. 

modern bir yüz olması gerek" diye konuştu. 


YAŞAM KÜLTÜRÜ DEĞİŞTİ 


Bursa'nın tarihi çarşılarının yanı sıra şehri dünyada marka yapacak bir bulvar oluşturulması için harekete geçtiklerini dile getiren Burkay, şöyle devam etti: "Marka Bulvarı'nın tasarımını iş dünyası ortaya çıkaracak. Bu standartlara göre kentsel dönüşüm alanı oluşturursak o dünyaca ünlü markalar Bursa'ya neden gelmesin? Sonuç itibariyle kentsel dönüşüm olayında 'Marka Bulvarı' projemizle varız." 


Bursa Meydan


Geri Dön