30 / 04 / 2024

İbrahim Halil Çomaktekin kimdir?

İbrahim Halil Çomaktekin kimdir?

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin kimdir? Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İbrahim Halil Çomaktekin, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor?



İbrahim Halil Çomaktekin kimdir?

İbrahim Halil Çomaktekin, 1970 Mardin doğumlu. İlk ve Ortaöğrenimini Mardin’de tamamladı. Daha sonra  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Fakülte mezuniyetini müteakiben girdiği kaymakamlık sınavını kazanarak, Çorum ilinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kütahya-Domaniç ve Isparta-Şarkikaraağaç’ta Kaymakam Vekilliği yaptı.


İngiltere’de Southampton ve Bournemouth’ta yabancı dil ve mesleki konularda eğitim aldı. 1996 yılında sırasıyla;

Sinop-Türkeli,

Kars-Selim,

Van-Gevaş,

Amasya-Gümüşhacıköy ve

Muğla-Köyceğiz Kaymakamlıkları yaptı.


Daha sonra Kayseri Vali Yardımcılığı ve aynı zamanda Kayseri Erkilet Havalimanı Mülki İdare Amirliği görevinde bulundu. En son İzmir-Bayraklı Kaymakamlığı görevini yürüttü. 


02.08.2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Amasya Valiliğine atandı. 26.08.2013 tarihinden itibaren Amasya Valisi olarak görev yapmaktadır.


Bakanlığın gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok eğitim çalışmalarında bulundu. Çalıştığı illerde Sayın Valilerimizden 10 adet Takdirname aldı.


İngilizce ve Arapça bilmektedir.




Geri Dön