11 / 05 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu: Şehir merkezindeki otopark işini belediye yapacak!

İbrahim Karaosmanoğlu: Şehir merkezindeki otopark işini belediye yapacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısı yapıldı.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, meclis toplantısında şehir merkezindeki otopark işini özel şirketten alıp kendilerinin yapacağını açıkladı...



Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, meclis toplantısında şehir merkezindeki otopark işini özel şirketten alıp kendilerinin yapacağını açıkladı.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısı dün fuar içerisinde bulunan Leyla Atakan Kültür Sitesi Prof. Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirildi. 171 gündem maddesiyle toplanan meclise, meclis üyelerinin oldukça ilgisiz kalması dikkatlerden kaçmadı. Meclise, Manisa Soma'da yüzlerce maden işçisinin öldüğü faciada yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. 


GÖREVE HAZIRIZ 


Başkan Karaosmanoğlu, Soma'daki facianın yaralarının sarılması için her zaman göreve hazır olduklarını ifade ederek başladığı konuşmasında, "Memleketimizde kazalar oluyor. Tesellimiz şu ki devlet bütün imkanlarıyla orada. Benim izlediğim kadarıyla istismarcılar bu durumdan çok istifade edemediler. 

Ana muhalefet ve muhalefet partilileriyle milli bir duruşumuz oldu. Hep beraberce yaraları saracağız. Bize düşen herhangi bir görev olursa hazır olduğumuzu gerekli mercilere bildirdik" dedi. 


CHP'Lİ İSTİFA ETTİ 


CHP'li meclis üyesi olan Zafer Şimşek'in imar CHP'li Zafer Şimşek, ailevi sağlık nedeniyle görev aldığı imar ve bayındırlık komisyonundaki görevini yine CHP'li olan Orhan Kamış'a bıraktı ve bayındırlık komisyonundaki görevinden sağlık nedeniyle istifa ettiği açıklandı. 


Komisyona CHP'li Şimşek'in yerine Orhan Kamış seçildi. Ortak önergeler sonucunda Türkiye Belediyeler Birliği üyeliklerine; Hüseyin Ayaz, Ali Toltar, Ünal Köken, Zekeriya Özak, Mustafa Öztürk, Zafer Arat, Selahattin Altınkaya, Mevlüt Demir, Nihat Değer, Vahit Eryılmaz ve İsmail Yıldırım seçildi.

 

ŞERH KOYDULAR 


Kocaeli-Kandıra kıyı bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi Birliği üyeliklerine İsmail Aysu ve Raif Yıldız; Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı Gayrimenkul Satış Komisyonluğu üyeliğine ise Murat Kılınç seçildi. Seçimlerin ardından gündem maddelerine geçildi. Gebze ve Kandıra'da parkomatm Belde A.Ş.'ye devredilmesi maddesine CHP'liler şerh koyduklarını açıkladı. CHP'liler, parkomatla ilgili iptal davasında henüz karar çıkmadığını ifade ederek bu maddeye şerh koyduklarını söyledi. Madde CHP'ye rağmen Karaosmanoğlu, şehir merkezindeki caddelerdeki otopark işinin artık belediye tarafından yapılacağını söyledi. 



ÖZEL ŞİRKETTEN ALINACAK 


Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra önemli bir açıklama yaparak parkomatm tamamen kalkacağını açıklayarak, "Parkomatla ilgili bizim de rahatsız olduğumuz konular var. İzmit ve Gebze'de ciddi sıkıntımız var. Başka ilçelerde sıkıntı yok. Parkomat sistemini özel firmadan alacağız ve belediye olarak kendimiz yapacağız. 

Gerekirse ihaleyi ya iptal edeceğiz ya da başka bir yol bulacağız" dedi. 


65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ 


Hatırlayacağınız gibi işi alan Parkotomat firmasının çalışanları İzmit'in caddelerinde adeta terör estirmiş, vatandaşlar ile firma çalışanları arasında kavga gürültü eksik olmamıştı. Mecliste ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz olarak seyahat etmesini sağlayacak madde de oy birliğiyle kabul edildi. Diğer Belediye meclisi, 2013 yılı kesin hesap bütçesinin görüşülmesi için 20 Mayıs Salı günü saat 15.00'te yeniden toplanacak. 


Zeliha Yalçın/ Bizim Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön