27 / 04 / 2024

Ice Hotel, her yıl ocak ayında yeniden yapılıyor!

Ice Hotel, her yıl ocak ayında yeniden yapılıyor!

Kanada'nın Quebec kenti eteklerinde yer alan ilk buz oteli Ice Hotel, her yıl ocak ayında yeniden yapılıyor



Bu yılki otelde, ren geyiği postlarından yapılan yatak örtülerinin serili olduğu buzdan yataklarıyla 85 oda bulunuyor. Buzdan yataklarda kutbun dondurucu soğuklarından koruyabilen özel uyku tutumları kullanılıyor.

Farklı dekorasyonlara sahip odalardan biri, buzdan sütunlar ve heykellerle süslenmiş ve sarı ışıkla aydınlatılmış. Diğer bir odada ise mavi ışık kullanılmış ve buzdan yatağın başucundaki duvara dev bir kar tanesi deseni kazılmış.

Yaklaşık 5 bin ton işlenmiş buz ve 15 bin ton kardan yapılan buz otelde "N'ice Club" adlı bir sanat galerisi, Ice Cafe ve isteyenlerin düğün yapabileceği küçük bir kilise de bulunuyor.

Otelin banyoları ise, diğer odaları etkilemeyecek şekilde izole edilmiş bir sistem sayesinde ısıtılıyor.

Duvar kalınlığı 1,2 metre olan otelde mobilyalarla, bardak ve tabak gibi birçok eşya da buzdan. Buzdan tabaklarda soğuk yemekler ikram ediliyor.
AA

 Basında kullanılan diğer haberler

Rus haber ajansı RİA Novosti, 150 buz heykeltıraşının eserlerinin içinde yer alacağı, 3 bin metreküp kar ve 500 metreküp buzdan yapılacak otelde toplam 9 oda bulunacağını belirtti. 

Oteldeki oda sıcaklığı 0 derece civarında olacak ve otelde konaklayacak misafirlere uyku tulumları verilecek. 14 Şubatta açılışı planlanan otelin içi de, ünlü Rus sanatçıların buz ve kardan yaptığı heykellerle süslenecek. 

İlk buz otelde bir sergi salonu, 7 kişilik bir sinema salonu, spor salonu, buzdan bar ve bir de nikah salonu bulunacak.

Organizatörler hava koşullarından dolayı oteli 30 Marta kadar açık tutmayı planlıyor. Projenin benimsenmesi halinde aynı bölgede başka bir buz otel daha inşa edilecek.
Milliyet

Bu otel baharda eriyecek  
 
Kanada'nın Quebec kenti eteklerinde yer alan Ice Hotel, Kuzey Amerika'nın ilk ve özgün buz oteli. 
 
Otel, her yıl ocak ayında yeniden kuruluyor. Bu yılki otelde hepsi buzdan yapılmış, ren geyiği postlarıyla dekore edilmiş yatak örtüleri ve kutup soğuklarına dayanıklı uyku tulumlarıyla döşenmiş 85 oda bulunuyor. Otelin banyoları ise diğer odaları etkilemeyecek şekilde izole edilmiş bir sistem sayesinde ısıtılıyor. Yaklaşık 5 bin ton işlenmiş buz ve 15 bin ton kardan yapılan otelde 'N'ice Club' adlı bir sanat galerisi, Ice Cafe ve düğünler için küçük bir kilise yer alıyor. Duvarların ortalama 1,2 metre kalınlığında olduğu otelde, mobilyalar, bardaklar ve tabaklar da buzdan. Buzdan tabaklar üzerinde sadece soğuk yiyecekler ikram ediliyor. 
Zaman

Buzdan bir masal diyarı

Her sene 5 bin ton işlenmiş buz ve 15 bin ton kar bir oteli yeniden kurmak için şekilleniyor. Kanada'nın Quebec kenti eteklerindeki Ice Hotel (Buz Otel), her yıl ocakta yeniden yapılıyor. Bu yılki otelde, ren geyiği postlarından yatak örtülerinin serili olduğu buzdan yataklarıyla 85 oda var. Buzdan yataklarda dondurucu soğuklardan koruyabilen özel uyku tutumları kullanılıyor.

Farklı dekorasyonlara sahip odalardan biri, buzdan heykellerle süslenmiş, sarı ışıkla aydınlatılmış. Diğer bir odada mavi ışık kullanılmış ve duvara dev bir kar tanesi deseni kazılmış. Buz otelde sanat galerisi ‘N'ice Club', Ice Cafe ve küçük bir kilise bulunuyor. Otelin banyoları, izole edilmiş bir sistemle ısıtılıyor. Otelde mobilyalardan bardak ve tabaklara birçok eşya buzdan.
Radikal


Geri Dön