29 / 04 / 2024

İçerenköy'deki hâlin yerine modern tesisler yapılacak

İçerenköy'deki hâlin yerine modern tesisler yapılacak

İçerenköy'deki sebze meyve hali kaldırılıyor, bölgenin kâbusu olan halin yerine modern tesisler yapılacak



İçerenköy'deki sebze ve meyve halinin çevre sakinlerinin kâbusu haline geldiğini defalarca dile getirdik. Mal sevkiyatı yapan kamyonların sokakları işgal ettiğini, araçlardan dökülen sebzelerin ortalığa saçıldığını, koca semtin pislik yuvasına döndüğünü yazdık, çarpıcı görüntülere yer verdik. Haberlerimizin ardından yetkililer, halin mahalle arasından taşınacağı sözünü vermişti. Nihayet bu proje hayata geçiriliyor.

İBB MECLİSİ'NDEN GEÇTİ

Halin kaldırılması, yerine otel ve alışveriş merkezi yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan tadilatı yapıldı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü'nün teklifiyle meclise gelen plan tadilatı, büyük tartışmaların ardından onaylandı. Yaklaşık 90 bin metrekarelik arazi, 'kentsel hizmet alam'ndan 'turizm, ticaret, itfaiye ve yol alanı'na dönüştürüldü.

YENİ HAL TUZLA'YA KURULACAK

Buna göre, halin yerine, otel, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, kongre merkezi, sağlık, eğitim ve kültürel tesisler yapılacak. Yeni hal ise Tuzla'ya kurulacak. 675 bin 441 metrekarelik alana modern bir hal inşa edilecek. Bu projede, sebze-meyve, kuru gıda ve et ürünleri halinin yanında, konaklama yeri, cami, lokanta, hamam, postane, banka, finans kurumları, katlı otopark, spor alanları ve yeşil alanlar da yer alacak. HaberTürk/Ercan Sarıkaya


Geri Dön