15 / 05 / 2024

İçişleri Bakanlığı’ndan dev istihdam! KPSS şartsız 3.500 kişi alınacak

İçişleri Bakanlığı’ndan dev istihdam! KPSS şartsız 3.500 kişi alınacak

Bakanlıklar vesilesi ile yapılacak personel alımları çok yakından takip edilirken İçişleri Bakanlığı 3.500 vatandaşa iş sahibi olma hakkı tanıyor. KPSS şartı olmadan sadece kura çekilişi ile olacak personel alımları konusunda araştırmalar devam ediyor.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLANINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Duyurulan ilan bağlamında alım sürecinin İŞKUR üstünden yapılacağı söylendi. Kurum ve kuruluşlar ile ortaklık içerisinde olan İŞKUR vatandaşlara yeni iş olanağı sunuyor. Afet, salgın hastalık, acil durum gibi diğer mücbir nedenlerde dolayı kamu hizmetlerinin desteklenmesi hedefiyle açılan yeni ilanlara vatandaş oldukça rağbet etti. Başvuruda bulunacak adayların
 sağlaması gereken şartlar şu şekildedir:


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Kuruma kayıtlı olmak
18 yaşını tamamlamış olmak
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4'üncü maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya söylenmemiş olması ve isteğe bağlı sigortalılık hariç, aynı kanunun 4'üncü maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi bağlamına sigortalı olmaması ya da söylenen bağlamda sigortalı sayılmaması
Emekli ya da malullük aylığı almamak
Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

İçişleri Bakanlığı’ndan dev istihdam! KPSS şartsız 3.500 kişi alınacak
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURU DETAYLARI

İçişleri Bakanlığına bağlı yapılacak personel alımlarının nasıl olduğu en çok araştırılan konular içinde yer alıyor. Bakanlık bünyesinde Valilik ve kaymakamlıklar, ile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlükleri ve Huzurevleri için personel alımı olacağı söylendi. İşe alım süreçleri bağlamına adayların TYP bağlamında kamuda geçici olarak istihdam edileceği söylendi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı aracılığı duyurulan ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru işlemlerini İŞKUR üstünden gerçekleştirecek. İŞKUR sistemine giriş yaptıktan sonra ilanlar bölümünden ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

 


Geri Dön