23 / 12 / 2024

İcraya çıkan gayrimenkul ve araçların sayısı arttı!

İcraya çıkan gayrimenkul ve araçların sayısı arttı!

icrafirsatlari.comun kurucusu Tuğçe Ertürk yaptığı açıklamada "Kriz ile birlikte icraya çıkan araç ve gayrimenkullerin sayısı geçen yıla oranla yüzde 30 arttı" diye konuştu



Türkiyede icraya çıkan araç ve gayrimenkullerin sayısı artarken, geçtiğimiz yıllarda ağırlıklı olarak icraya çıkan araçların yerini lüks otomobiller, villalar, yalılar, 5 yıldızlı oteller, büyük fabrikalar ve iş makineleri gibi yüksek fiyatlı mülklerin aldığı bildirildi.

icrafirsatlari.comun kurucusu Tuğçe Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede yılda yaklaşık 120 bin araç, menkul ve gayrimenkul ihalesi yapıldığını, araç ve daire satışlarının ağırlık kazandığını, her geçen yıl bu oranın arttığını belirterek, icraya çıkarılanlar arasında cami, inek, tavuk, genelev, hamam, mezar taşı, bebek bezi, tekerlekli sandalye, belediye tesisi, yağlıboya tablo, eski eserler, pırlanta, Ferrari ve Bentley gibi lüks spor araçlar, çipura balık, elma, portakal, dalında kayısı, seccade ve yarış atının da bulunduğunu anlattı.

Kriz ile birlikte icraya çıkan araç ve gayrimenkullerin sayısının "bir hayli" arttığını, geçen yıla göre yüzde 30luk artış olduğunu kaydeden Ertürk, geçtiğimiz yıllarda yoğunlukla icraya çıkan araçların yerini şu anda lüks otomobiller, villalar, yalılar, 5 yıldızlı oteller, büyük fabrikalar ve iş makineleri gibi yüksek fiyatlı mülklerin aldığını bildirdi.

Ertürk, "Piyasa değeri 200 bin lira olan bir lüks otomobil yapılan ekspertizde 150 bin lira muhammen bedel ile icraya çıkmaktadır ve ilk ihalesine bu bedelin yüzde 60ından, yani 90 bin liradan, ilk ihalesinde satılmadığı takdirde de 2. ihaleye yüzde 40ından, yani 60 bin liradan satışa çıkmaktadır. Bu oran dairelerde de aynıdır. Piyasa bedeli 300 bin olan bir daire icradan 180-220 bin arası alıcı bulmaktadır" şeklinde konuştu.

Üyeleri arasında iş yeri sahipleri, çalışanlar, emekli, öğrenci ve ev hanımları gibi geniş bir portföyün bulunduğunu ifade eden Ertürk, "Eskiden yaygın olan ahlı mal düşüncesi, günümüzde yapmış olduğumuz bilinçli anlatım ve caizdir fetvası ile kişinin icra ihalesine katılmanın hem borçlu hem de devlet adına faydalı olduğunu anlamasını sağlamıştır" dedi.

Ertürk, ikinci el otomobil fiyatlarının ve gayrimenkul sayısının yükselmesi ile icra ihalelerine katılımın arttığını, "çok ucuza" satışa sunulan araç ve gayrimenkullerin dikkati çekmeye başladığını söyledi.

ANAHTAR KTESLİM HİZMETİ

Tuğçe Ertürk, Türkiye genelinde ihaleye çıkan araç, menkul ve gayrimenkul ihalelerini 400e yakın basın kuruluşundan alarak icrafirsatlari.comda yayınlamakla beraber üyelerine bir Gold hizmeti de sunduklarını, bu hizmet doğrultusunda üyelerinin iş yükünü azaltmak ve zaman kaybını önlemek için kendileri adına tüm takibi yaptıklarını, üyelerinin belirlemiş olduğu özelliklerde araç ve gayrimenkulleri araştırıp TRAMER kayıtları, kaza raporları, ekspertiz hizmetleri ve piyasa fiyat analizini çıkartarak kar marjı oranlarını hesapladıklarını ve 1. ya da 2. ihalede kazançlı olma durumlarını araştırarak üyeleri adına avukatlarının ihaleye katıldığını anlattı.

"Anahtar teslim hizmeti" sunduklarını ifade eden Ertürk, ihaleye kendileri aracılığıyla ya da kendisi bireysel olarak katılmış olsa dahi üyelerinin, ihale sonrasındaki KDV, damga vergisi, muayene, sigorta, ruhsat ve tapu gibi tüm işlemlerini yaparak anahtar tesliminde bulunduklarını, Türkiye genelinde Opel Odak&Chevrolet, Citroen, Renault&Dacia, Remax Pro ve Global Emlak ile işbirliklerinin olduğunu, üyelerine ihale sonrasında da satış ve kiralama desteği sunduklarını dile getirdi.

Ertürk, Gold üyelik ile sahip olunan bu hizmette yapılan tüm ekspertiz ve araştırmaların ücretsiz olduğunu, ihale alımında makul bir komisyon alındığını bildirdi.
AA


Geri Dön