29 / 04 / 2024

İdris Akbıyık: Kentin konut sorununa yönelik çalışmalarımız sürüyor!

İdris Akbıyık: Kentin konut sorununa yönelik çalışmalarımız sürüyor!

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık yaptığı açıklamada kentin konut sorununa yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Akbıyık, şehirde görev yapan basın mensuplarıyla Valilik Salonunda bir araya gelerek, bu sene yürüttükleri çalışmaları, başlatılan proje ve yatırımları masaya yatırdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, vatandaşlara her alanda en iyi hizmeti sunabilmek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Akbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente büyük önem verdiğini, hükümetin de desteğiyle  önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

İdris Akbıyık: Kentin konut sorununa yönelik çalışmalarımız sürüyor!

Belediye olarak 2020-2023 değişim dönüşüm programı hazırladıklarını, bu kapsamda hazırladıkları 25 projenin yüzde 40'ını tamamladıklarını dile getiren Akbıyık, şöyle konuştu:

"40 kilometrelik asfalt planımız vardı, bunun 22 kilometresini yaptık. Kentin toplu taşıma sorununu gidermek amacıyla 10 minibüs aldık. 14'de iş makinesi aldık. Katı atık tesisinin yapımına ilişkin ihale yapıldı. 30 milyon avroluk proje. Kentin konut sorununa yönelik de çalışmalarımız sürüyor. Biz belediyeye geldikten sonra 20 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık, 25 milyon liranın üzerinde de borç ödedik."

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!


Geri Dön