29 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Meslek liselerinin kapatılması Türkiye ekonomisine zarar verdi!

İdris Güllüce: Meslek liselerinin kapatılması Türkiye ekonomisine zarar verdi!

Yalova'da tersaneler bölgesinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "28 Şubat sürecinde meslek liseleri kapatılarak Türkiye'nin ekonomisine, istikbaline inanılmaz bir zarar verilmiştir" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "28 Şubat sürecinde meslek liseleri kapatılarak Türkiye'nin ekonomisine, istikbaline inanılmaz bir zarar verilmiştir" dedi.


Altınova ilçesinde, tersaneler bölgesinde incelemelerde bulunan Güllüce, işçilerle selamlaştıktan sonra bazı firmaların yetkililerinden bilgi aldı.


Tersaneciler, Güllüce'ye, kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını söyledi.


Bunun, Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olduğunu dile getiren Güllüce, şöyle konuştu:


"Şimdi burada siyasi değil teknik bir şey söylüyorum; 28 Şubat sürecinde meslek liseleri kapatılarak Türkiye'nin ekonomisine, istikbaline inanılmaz bir zarar verilmiştir. Türkiye'de piramit tuhaf. Yani mühendis, orta elemandan daha fazla. Peki bu ara eleman ihtiyacını nereden bulacağız? Yetişmiş sanayi işçisi olacak vasıflı elemanı nereden bulacağız? Kestiler dibini 10-15 sene. Hızla meslek liselerinden, sanayi işçisi olan, iş kazaları eğitimi almış, iş yerine ve kendisine çok daha verimli olan insanlar yetiştirmemiz lazım."


Güllüce, tersane sahipleriyle yemek yedikten sonra tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Camisi'ni gezdi. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Güllüce'ye cami hakkında bilgi verdi.


 


Daha sonra Güllüce, il merkezindeki Yalova Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde yöneticilerle bir araya geldi.


AA


Geri Dön