29 / 04 / 2024

İETT aylık öğrenci akbili dolum fiyatı ve tek geçiş ücreti ne kadar oldu! Akbil fiyatları rekor kırdı

İETT aylık öğrenci akbili dolum fiyatı ve tek geçiş ücreti ne kadar oldu! Akbil fiyatları rekor kırdı

Aylık 78 liraya dolan aylık öğrenci akbili İETT'nin yüzde 40 kararından sonra kaç lira oldu. Aylık akbiller rekor kırmaya çok yakın. Tam aylık akbil 430 liraydı yen aylık dolum ücreti bin liraya doğru koşar adım gidiyor. İşte yeni öğrenci ve tam akbil bilet fiyatları...



İstanbul'da hararetli tartışmalara neden olan ulaşım zammı sonunda vatandaşın aleyhine olacak şekilde yapıldı. İETT zam gerekçesi olarak artan mazot fiyatları, elektrik zamlarını ve enflasyonu gösterdi. Ekrem İmamoğlu, 'Biz de zam yapmak istemiyoruz ama mazot 9 liraydı 20 liraya çıktı, elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına zam üstüne zam geldi, hükümet zamları geri çeksin biz de zam yapmayalım yoksa kurumlar bitecek ve batacak, zam teklifimizi kurumları batırmak adına reddedenleri kınıyorum bundan sonra İstanbul ulaşımında yaşanacak sorunlardan biz sorumlu değiliz' çıkışı yaptı.

İETT aylık öğrenci akbili dolum fiyatı ve tek geçiş ücreti ne kadar oldu! Akbil fiyatları rekor kırdı

İmamoğlu'nun 'Günah bizden gitti' restinden sonra hükümet akaryakıt fiyatlarında geri adım atmadı ama İBB ile UKOME'de AK Partili isimlerin çoğunluğunu Meclis İETT akbil fiyatlarına zam konusunda uzlaştı. Olan yine vatandaşa oldu. Yeni zamlı tarife 9 Nisan Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek.

ÖĞRENCİ TURNİKE GEÇİŞLERİ KAÇ LİRA OLACAK?

Tüm bu gelişmelerden sonra öğrenci aylık akbil ne kadar oldu, öğrenci akbilinden otobüs, metro, vapur, metrobüs ve Marmaray'dan geçerken kaç lira düşecek, 78 lira olan aylık akbil için öğrenciler şimdi kaç lira ödeyecek sorusunun cevabı merak ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön