16 / 05 / 2024

İETT aylık öğrenci akbili dolum fiyatı ve tek geçiş ücreti ne kadar oldu! Akbil fiyatları rekor kırdı

İETT aylık öğrenci akbili dolum fiyatı ve tek geçiş ücreti ne kadar oldu! Akbil fiyatları rekor kırdı

Aylık 78 liraya dolan aylık öğrenci akbili İETT'nin yüzde 40 kararından sonra kaç lira oldu. Aylık akbiller rekor kırmaya çok yakın. Tam aylık akbil 430 liraydı yen aylık dolum ücreti bin liraya doğru koşar adım gidiyor. İşte yeni öğrenci ve tam akbil bilet fiyatları...



Öte yandan İETT, resmi web sayfasından yaptığı duyuruda "R5 numaralı Yenikapı Marmaray-Yenikapı Etkinlik Alanı Ramazan hattı 05.04.2022 (yarın) tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacaktır." açıklaması yaptı.

 İETT aylık öğrenci akbili dolum fiyatı ve tek geçiş ücreti ne kadar oldu! Akbil fiyatları rekor kırdı

"YÜZDE 40 ZAM MÜMKÜN DEĞİL" DENMİŞTİ ŞİMDİ VATANDAŞ YANDI

Öte yandan 4 Nisan'da yapılan UKOME toplantısında söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, İBB'nin istediği yüzde 40 ulaşım zammının kabul edilemez olduğunu ifade edip, "Minibüsçü esnafımıza 5 lira indi-bindi ücretlerinin gelmesi yönünde bir teklifimiz oldu, tam biletle ilgili 6,5 lirayı hesap ettik, kendi hesabımız böyle. Şu anda elimde büyükşehir belediyelerinin de toplu ulaşım fiyat tarifeleri var. Burada, 8 lira 22 kuruş isteniyor. Bu hakikaten İstanbul'da yaşayan ve toplu ulaşımı kullanan insanlar için çok ağır bir yük. Bunun olması mümkün değil. Böyle bir rakamın çıkması mümkün değil" açıklaması yapmıştı.

BİR AİLE AYDA BİN 422 LİRA AKBİLE PARA ÖDEYECEK

Bu açıklamanın mürekkebinin kurumadan ulaşıma yüzde 40 zam gelmesi İstanbul halkını şaşkına çevirdi. Yaşanan kısır döngü tartışmalarından darbeyi yiyen yine halk oldu. Vatandaş özellikle asgari ücretli vatandaş aylık akbile 602 lira verecek sadece kendisi için 4 kişilik bir aile iki yetişkin iki öğrenci hesabıyla ayda sadece akbil için ayda bin 422 lira ödeyecek. Asgari ücret 4 bin 253 liradan çıkınca daha kira, elektirk, su faturası ve mutfak masrafı ödenecek. Bayramda tatlı yemek ise sanırız 'hayal' olacak!

 

https://emlakkulisi.com.tr/iettnin-akbillere-istedigi-zam-sonrasi-bir-gecisin-fiyati-belli-oldu/700415

https://emlakkulisi.com.tr/iett-ogrenci-akbili-fiyatlarina-zam-surprizi-belediyenin-zam-teklifi-sonrasi-iste-son-akbil-fiyatlari/699923

https://emlakkulisi.com.tr/istanbulda-iett-basta-toplu-tasima-ve-taksiye-buyuk-zam-geldi/700555

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön