29 / 04 / 2024

İETT Ulaşım Akademisi kuruyor!

İETT Ulaşım Akademisi kuruyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu UGETAM ile İETT arasında yapılan anlaşma uyarınca Ulaşım Akademisi kurulacak.



Toplu ulaşım alanında hizmet veren şoförlere teorik ve pratik eğitimler vermek, ölçme, değerlendirme ve sertifikasyon programları uygulamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşları İETT ve UGETAM, Ulaşım Akademisi kuracak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, toplu ulaşımda sürdürülebilirliği temel amaçlarından biri yapan İETT ile UGETAM arasında ‘‘ULAŞIM AKADEMİSİ’’ kurulması yönünde ön anlaşmaya varılarak protokol imzalanacak. İstanbul Arnavutköy'de kurulacak olan akademide, toplu taşıma sertifikası eğitimleri, pist eğitimleri, simülatörlü sürüş eğitimleri, uzaktan eğitim, mobil öğrenme eğitimleri, ruh sağlığı merkezi terapi uygulamaları, toplum yararına hizmet eğitimleri verilecek. 

İETT Ulaşım Akademisi’nde verilecek eğitimlerle, trafikte daha bilinçli sürücüler yetiştirmek, toplu ulaşım kültürü geliştirmek, kaza sayısını daha da azaltmak ve yakıt tasarrufu sağlamak planlanıyor. Akademi’nin sürücüleri eğitip sertifikalandırmak dışında, ulaşım teknolojileri geliştirmek, trafik sıkışıklığını azaltmak için yeni ulaşım politikaları oluşturmak ve böylece daha az emisyon salımı, daha az hava kirliliği gibi hedefleri de mevcut. Akademide ilk etapta İETT, Otobüs AŞ  ve Özel Halk Otobüsü sürücülerine eğitim verilecek. İkinci etapta ise minibüs ve taksi sürücüleri, şehir içi yük ve hafriyat taşıyan araçların sürücüleri, yeni başlayan aday sürücüler, arazi araç sürücüleri ve motosiklet sürücülerine sertifika programları düzenlenecek. En son aşamada da İstanbul dışı toplu taşıma sürücüleri, şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşıyan sürücülere hizmet verilmesi amaçlanıyır.

UGETAM NEDİR? 


1996'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İstanbul Uygulamalı Gaz Ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi Ticaret A.Ş,  (UGETAM) eğitim, belgelendirme, test ve denetim hizmetleri alanında faaliyetlerine devam ediyor. UGETAM, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan aldığı sertifika ile Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkisine de sahip.

 


Geri Dön