06 / 05 / 2024

İETT'nin akbillere istediği zam sonrası bir geçişin fiyatı belli oldu

İETT'nin akbillere istediği zam sonrası bir geçişin fiyatı belli oldu

İETT, akbillere zam yapmak için bastırıyor. Artan mazot maliyetleri ve personel girdileri yüzünden İETT zam yapmanın kaçnılmaz olduğunu aksi halde şirketin batacağını savunuyor.



İETT'nin zam talebinin kabul edilebilir olmadığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, bir önceki toplantıdan bu yana değişen bir şey olmadığını vurgulayarak, tekliflerin ayrı ayrı gelmesi gerektiğini ifade etti. Akaryakıtta son 3 ayda dünyadaki sıkıntılardan dolayı aşırı bir artış olduğunu ifade eden Yücel, şöyle devam etti:

Minibüsçü esnafımıza 5 lira indi-bindi ücretlerinin gelmesi yönünde bir teklifimiz oldu, tam biletle ilgili 6,5 lirayı hesap ettik, kendi hesabımız böyle. Şu anda elimde büyükşehir belediyelerinin de toplu ulaşım fiyat tarifeleri var. Burada, 8 lira 22 kuruş isteniyor. Bu hakikaten İstanbul'da yaşayan ve toplu ulaşımı kullanan insanlar için çok ağır bir yük. Bunun olması mümkün değil. Böyle bir rakamın çıkması mümkün değil. Bizim yaptığımız da bir hesap. Hesap olarak karşı karşıya gelmiyoruz. Genel bir toplantı yapılıyor ve orada 'Böyle olacak' deniyor, bizim fikirlerimiz çok fazla dikkate alınmıyor. Biz noter değiliz. Mühendis arkadaşlarımız var içimizde, sosyal bilimlerden mezun olan insanlarımız var. 8 lira 22 kuruş gibi bir rakamı dayatmak çok mantıklı değil. İstanbul halkına bir zulüm. Bu araçları kullanan insanlar maalesef sosyo-ekonomik anlamda toplumun alt gelir grupları. Bunları korumamız gerekirken, fahiş olarak görüyorum bu zammı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön