06 / 05 / 2024

İETT'nin akbillere istediği zam sonrası bir geçişin fiyatı belli oldu

İETT'nin akbillere istediği zam sonrası bir geçişin fiyatı belli oldu

İETT, akbillere zam yapmak için bastırıyor. Artan mazot maliyetleri ve personel girdileri yüzünden İETT zam yapmanın kaçnılmaz olduğunu aksi halde şirketin batacağını savunuyor.



ALPER BİLGİLİ: MAZOTUN ULAŞIMDAKİ MALİYETİ YARIYI GEÇTİ

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ise mazotun ulaşımdaki bedelinin daha önce maliyetin 3'te 1'i tutarında olduğunu ancak fiyatın çok fazla artması nedeniyle artık maliyetin yarısını aştığını belirterek, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla UKOME geçen yüzde 40'lık mazot ağırlığına da itiraz etmişti. Eskiden yüzde 30 alınmasının sebebi maliyetin yaklaşık yüzde 30'una denk gelmesiydi. Ama bugün bu mazot fiyatlarıyla mazotun maliyet içindeki ağırlığı yüzde 50'leri geçti. İETT ve Özel Halk otobüsleri günde 600 bin litre motorin tüketiyor. Bu tüketimle Kasım'dan bu yana oluşan fiyat farkının bizim bir yıllık bütçemize etkisi 3 milyar lirayı buldu. Bu sadece mazottaki fiyat artışının bütçemize eklediği ek yük. İETT'nin durumu gerçekten zor, diğer bütün paydaşların durumu gibi. Bu çok makul ve haklı talebimizin olumlu şekilde değerlendirilmesini diliyorum" açıklaması yaptı.

İETT nin akbillere istediği zam sonrası bir geçişin fiyatı belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön