28 / 04 / 2024

İffet Polat'tan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm eleştirisi!

İffet Polat'tan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut vadettiğini dile getiren Polat, 1,5 yılda 30 bin konut yapması gerekirken hiç yapılmadığını söyledi.



AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Çok büyük vaatlerle İstanbul halkının adeta gözünü boyayarak göreve gelen Ekrem İmamoğlu ne yazık ki tüm enerjisini şehre hizmet üretmek yerine, iletişim illüzyonlarına ayırdığını görüyoruz. Aynen Genel Başkanı gibi lafazanlıkla, takiyye ile iş yürütmeye çalışmaktadır." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, İSTGÜVEN ve SPOR AŞ başta olmak üzere 16 bin kişinin  iş akitlerinin feshedildiğini dile getiren Polat, İBB'de fişleme skandalı yaşandığını, İstanbul Personel Yönetim A.Ş'de çalışanların sol tandanslı sendikalara üye olmaları noktasında baskılar yapıldığını söyledi.

İffet Polat tan Ekrem İmamoğlu na kentsel dönüşüm eleştirisi!

- "255 ihaleden 5'i canlı yayınlandı, bu 5 ihaleden 3'ü de iptal edildi"

Ekrem İmamoğlu'nun "Tüm ihaleleri canlı yayınlayacağım" sözünü anımsatanPolat, göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirilen yaklaşık 255 ihaleden sadece 5'inin canlı olarak yayınlandığını, bunlardan da 3'ünün de sonradan iptal edildiğini dile getirdi.

İBB'nin  35 Milyar TL'ye yakın bir borç sarmalına saplandığını belirten Polat, "Seçim öncesi 'İBB kendi imkanları ile bütçesini yüzde 50 artıracak' derken şimdi ise tam bir mirasyedi gibi sadece borçlanarak, eldekini satarak para bulmaya odaklanmak tek kelimeyle vizyonsuzluk ve beceriksizliktir." şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut vadettiğini dile getiren Polat, 1,5 yılda 30 bin konut yapması gerekirken hiç yapılmadığına değindi.

İffet Polat tan Ekrem İmamoğlu na kentsel dönüşüm eleştirisi!

İmamoğlu'nun "engelleniyoruz" yalanına sarıldıklarını dile getiren Polat, şöyle konuştu:

"Oysa gerek İBB AK Parti grubu, gerekse hükümetimiz proje için olan bütün borç taleplerine onay vermiştir. Sosyal yardım paketlerinin tamamını onaylamıştır. Metro ağının devam edebilmesi için yapılan Eurobond ihracına Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı onay vererek İBB'nin 580 milyon dolar tahvil ihraç etmesine müsaade edilmiştir. Bu süreçte sadece ve sadece iki konuda destek verilmemiştir; İBB hizmetleri ile ilgili orantısız zam talepleri ve yeşil alanları imara açma girişimi."

İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana bir proje dahi getirmediğini dile getiren Polat, "Bu kadar açık seçik bir gerçeklik karşısında nasıl olur da AK Parti grubu bizi engelliyor gibi basit bir yalana sığınabilirsiniz? Benzer şekilde hükümetimize sunduğunuz ve reddedilen bir tek projeniz var mıdır? Bilakis CHP'li İBB Başkanı, AK Parti’nin yaptığı ve bitirdiği sadece açılış bekleyen projelerine açılış yapmaktadır." şeklinde konuştu.

İcraatlarının engellendiğini belirten Ekrem İmamoğlu'na "Bugüne kadar İBB meclisinden aldığı toplam borçlanma yetkisi 13,5 milyar TL'dir. Bu nasıl engellenme?" şeklinde soru sıran soran Polat, "Derdi engelleniyor olmak değil, beceriksizliğinizi örtmeye çalışmak olan Ekrem İmamoğlu bu gerçeğin anlaşılmasını engellemeye çalışıyor." dedi.

Verilen sözler tutulmadığını, icraat niyeti gösterilmediğini, iş becerisi ortaya konulmadığını dile getiren Polat, "Bu üç eksiğini kapatmak için ise üç ayrı şey, yani mazeret, şov ve algı ortaya konulmuştur. Ben bir İstanbul milletvekili olarak başarısız ve beceriksiz yönetime, bu yalan ve algı illüzyonlarına karşı, İstanbullu hemşerilerimi gerçekleri görmeye, gerçeklerin arkasında durmaya davet ediyorum." dedi.


İstanbul depreminde 150 bin bina hasar görecek!


Geri Dön