10 / 05 / 2024

İflas eden banka: Silicon Valley Bank UK sadece 23 TL'ye satıldı!

İflas eden banka: Silicon Valley Bank UK sadece 23 TL'ye satıldı!

ABD'li banka devi SVB iflas başvurusunda bulundu. Silicon Valley Bank UK 1 sterline satıldı. Ayrıntılar için buraya tıklayın...



SILICON VALLEY BANK UK 1 STERLİN’E SATILDI!

HSBC UK, Silicon Valley Bank UK’yi 1 sterlin karşılığında bünyesine kattı. Anlaşmanın bu kadar hızlı tamamlanması, Birleşik Krallık hükümetinin finansal sisteme olan güveninin ve teknoloji endüstrisine yönelik desteğinin bir parçası.

HSBC, iflas eden bankaya yönelik devralımı mevcut kaynaklarını kullanarak finanse etti. Anlaşmaya göre Bank of England, bankanın iflas işlemlerine tabi tutulmamasını sağlayacak. Böylelikle SVB UK’in mevduat sahipleri, tüm fonlarını güvence altına almış olacak.

ABD merkezli banka Silicon Valley Bank (SVB), iflas ettiğini açıkladı. Ancak İngiltere'deki şubesi olan SVB UK, HSBC UK tarafından sadece 1 sterlin karşılığında satın alındı. HSBC UK, bu satın alma işlemini mevcut kaynaklarını kullanarak finanse etti. 

İflas eden banka: Silicon Valley Bank UK sadece 23 TL ye satıldı!

Anlaşmaya göre, Bank of England, bankanın iflas işlemlerine tabi tutulmamasını sağlayarak SVB UK'in mevduat sahiplerinin tüm fonlarını güvence altına aldı. Bu satış HSBC'ye özel olarak kolaylaştırıldı ve Birleşik Krallık hükümeti, SVB UK müşterilerinin fonlarını korumak için mümkün olan her şeyi yapacaklarını söyledi. Bank of England, SVB UK operasyonlarının normal şekilde devam edeceğini ve müşterilerin bankacılık deneyimlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacağının garantisini verdi. HSBC Group CEO'su Noel Quinn, anlaşmanın İngiltere bankacılık sektörüne uyumlu olduğunu belirtti ve SVB UK müşterilerine, mevduatlarının HSBC'nin gücüyle desteklendiği ek güvencesi sağlayacaklarını söyledi.

Altında son alım fırsatı geldi! Tren kalkmadan hemen atlayın!
İş Bankası'ndan son dakika açıklaması! Yeni kampanyasını resmen duyurdu! 31 Mayıs 2023'e kadar vaktiniz var!
Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön