27 / 04 / 2024

İflas eden banka: Silicon Valley Bank UK sadece 23 TL'ye satıldı!

İflas eden banka: Silicon Valley Bank UK sadece 23 TL'ye satıldı!

ABD'li banka devi SVB iflas başvurusunda bulundu. Silicon Valley Bank UK 1 sterline satıldı. Ayrıntılar için buraya tıklayın...



ABD merkezli Silicon Valley Bank (SVB), iflas ettiğini açıkladı. İngiltere'deki operasyonlarını, HSBC UK'ye sadece 1 sterlin (23 TL) karşılığında sattı. HSBC UK, bu satın alımı mevcut kaynaklarını kullanarak finanse etti. Bank of England, SVB UK'in iflas işlemlerine tabi tutulmamasını sağlayacak ve mevduat sahiplerinin tüm fonlarını güvence altına alacak.

İflas eden banka: Silicon Valley Bank UK sadece 23 TL ye satıldı!

Birleşik Krallık hükümeti de bu satışı kolaylaştırdı ve SVB UK müşterilerinin fonlarını korumak istediklerini belirtti. Bank of England, SVB UK operasyonlarının her zamanki gibi devam edeceğini ve müşterilerin bankacılık deneyimlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacağını garanti etti. HSBC Group CEO'su Noel Quinn, anlaşmanın İngiltere bankacılık sektörüne yönelik vizyonla uyumlu olduğunu ifade etti ve SVB UK müşterilerine ek güvence sağlayacaklarını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön