15 / 05 / 2024

İğneden ipliğe her şeyi ilgilendirecek rakam açıklandı

İğneden ipliğe her şeyi ilgilendirecek rakam açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı hazırladığı raporunda yılsonu enflasyon tahminin yüzde 65 olarak açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu son olarak enflasyonu Eylül ayından yüzde 83,45 olarak açıklamıştı.



İhracatın, 2022 sonunda 255 milyar dolar düzeyinde gerçekleşeceği, gelecek yıl ise 265 milyar dolara yükseleceği tahmin edildi.

İthalatın ise bu yılsonunda 360 milyar dolar olabileceği, 2023'te 345 milyar dolara gerileyeceği, böylece dış ticaret açığının gelecek yıl için 80 milyar dolar olarak gerçekleşeceği öngörüldü.

BAKAN NEBATİ EN SON NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, CNN Türk’te Gece Görüşü programında ekonomideki yol haritasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Nebati, 2002 yılından itibaren asgari ücretlinin enflasyon karşısında ezdirilmediğini belirterek, bu yıla girerken enflasyon hedefinin bu kadar yüksek olmadığını hatırlattı. Memur maaşlarının bundan itibaren 6 ayda bir güncellendiğini, sapma olunca asgari ücrette de talep geldiğini belirten Nebati, temmuz ayında geleneğin bozulduğu ve artırıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanının bu konuda duruşunun net olduğunu, asgari ücretlinin enflasyonun altında kalmadığını ve kalmayacağını belirten Bakan Nebati, bütçe tesliminden sonra çalışmanın yapılacağını ve kabinede görüşüleceğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön