29 / 04 / 2024

İğneden ipliğe her şeyi ilgilendirecek rakam açıklandı

İğneden ipliğe her şeyi ilgilendirecek rakam açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı hazırladığı raporunda yılsonu enflasyon tahminin yüzde 65 olarak açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu son olarak enflasyonu Eylül ayından yüzde 83,45 olarak açıklamıştı.



Türkiye’de yanlış ekonomi politikaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir Türk Lirası, döviz karşısında tarihi bir değer kaybı yaşarken, enflasyon da aldı başını gitti.

ENAG’ın açıkladığı rakamlara göre çarşı pazarda enflasyon üç haneli rakamlara çoktan çıkmışken Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı rakamlarda bile enflasyon Eylül ayından yüzde 83,45 olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve gelecek yılı kapsayan programda, temel ekonomik büyüklükler ve hedefler açıklandı.

Buna göre, büyüme için bu yıl gerçekleşme beklentisi yüzde 5 olurken, ekonominin Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında da yüzde 5 büyüyeceği öngörüldü.

Enflasyonun 2022 yılsonunda yüzde 65 olacağı tahmin edilirken, 2023 yılsonu hedefi yüzde 24 oldu.

Cari işlemler dengesinin gayrisafi yurt içi hasılaya oranının 2023 yılındaki eksi yüzde 2,5 olarak gerçekleşeceği tahmin edildi.

Açıklanan programa göre, işsizlik oranının 2022 yılsonunda yüzde 10,8 olması beklenirken, gelecek yılsonu hedefi yüzde 10,4 oranında kayıtlara geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön