27 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de Günyüzü Konakları'nda 380 bin TL'ye daire! İcradan!

 Büyükçekmece'de Günyüzü Konakları'nda 380 bin TL'ye daire! İcradan!

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Büyükçekmece ilçesi Merkez mahallesindeki Günyüzü Konakları'ndaki daireyi 380 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 03 Temmuz 2012 Salı günü 15:00-15:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


TAŞINMAZ MAL AÇIK ARTIRMA İLANI BÜYÜKÇEKMECE 2.İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN


DOSYA N0:2012/U37 Tal.

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri.:

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Merkez Mah.,533 ada, 1 parselde kayıtlı,

1800/226944 arsa paylı, B blok, 1. kat, 10 bağımsız bölüm nolu mesken NİTELİKLERİ.... : Satışa konu taşınmaz adres olarak Fatih Mahallesi, Manolya Sokak Günyüzü Konakları B Blok, 1. kat D: 10 adresindedir. Yerinde yapılan incelemede dairenin plan itibariyle, girişte hol, mutfak, salon, üç yatak odası, banyo tuvalet, küçük ayrı bir tuvalet ve balkondan ibaret olduğu tespit edilmiştir. Daire giriş kapısı mobilya çelik kapı, oda kapıları lake kapı, mutfak kapısı sürgülü kapı, oda ve salon zeminleri laminant parke, giriş holü, koridor ve ıslak alanlar seramik, tavanlar kartonpiyer olup, giriş holü, salon mutfak, spotlu asla tavan, pencereler pvc’dir. Dairede doğalgaz kombi kullanılmaktadır. Daire takriben brüt 145 m2 kullanım alanına sahiptir. Blok kaliteli malzeme sarfı ve özenli işçilikle imal edilmiş olup, ortak alanlar, karo seramik olup merpen korkulukları kromajdır. Bir site içinde yer almaktadır. Dairede borçlu ikamet etmektedir. Site girişi kontrollüdür. Bakımlı ve düzenli bahçe alanları, ortak yüzme havuzu bulunmaktadır.

Taşınmaz ilçe merkezine, alışveriş noktalarına, çarşı pazara, toplu taşıma araç duraklarına, E-5 karayoluna yürüme mesafesindedir. Altyapı sorunu çözüme kavuşturulmuş hızlı gelişim gösteren bir bölgede yer almaktadır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Bölgede hizmet veren alışveriş merkezleri servis araçları ile hizmet vermektedir. E-5 karayoluna ve TEM otoyoluna çıkış imkanına sahiptir. Dosyasmda taşınmazın resimleri mevcuttur.

İMAR DURUMU: Dosyasmda mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 19.03.2012 tarih ve 435865 sayılı yazısında, 19 Mayıs Mah, 533 ada, 1 parselin 17.06.2004 onay tarihli imar planında ayrık nizam, TAKS:0.30, H: 12,50 metre, konut+ticaret alanında kaldığı, ayrıca 12.08.2011 onay tar-ihli plan notu tadilat paftasında, “Yapı Nizamı ayrık ve ikiz olarak tanımlanmış parsellerde açık ve kapalı çıkma yapılamaz, bu alanlarda taban alanı katsayısı parsel alanının %10’u oranında artırılacaktır’ hükmünün bulunduğu bildirilmiştir.

KIYMETİ: 380.000,00 TL

Birinci Satış günü: 03/07/2012 15:00-15:10 Saatleri arasında İkinci Satış günü: 13/07/2012 15:00-15:10 Saatleri arasında Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü Adresinde

1) - Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı ala-caklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasmda ikinci artırmaya çıkarılacaktır, ikinci artırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimiyi izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanmda gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla

 bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2)-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan kaynaklanan %1 KDV ve Binde 4,95 oranında ihale karar damga vergisi ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 J Tellaliye resmi satıcı(borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

13) -İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarmı hususiyle faiz ve J masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5)-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği tak-tirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6)-Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur, (ic. ifl. K. 126)

{*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine geçerlidir.

B:30814 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın!


Geri Dön