15 / 05 / 2024

İhracatçının BALO treni Münih’e rekorla ulaştı!

İhracatçının BALO treni Münih’e rekorla ulaştı!

Anadolu sanayicisinin ürünlerini Avrupa’ ya taşıyan BALO treni ilk seferinde rekor kırdı. 4 günde Manisa’ dan Almanya’ ya ulaşan tren, hem zaman hem de maliyet avantajı sağlıyor...




8 EYLÜL’de Manisa’dan hareket eden Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar AŞ’nin (BALO) ilk tarifeli treni 4 günde Almanya’ya ulaştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, demiryolları tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Manisa’dan kalkan bir trenin Münih’e 5 günde ulaşması imkânsızdı. Arkadaşlarımı motive etmek adına törende yükleri Manisa-Münih arasını 5 günde taşırız şeklinde bir açıklama yaptım. Yerime oturduğumda birçok arkadaşım 5 günde olmaz bu açıklamayı düzeltelim diye yanıma geldiler. Ama ürünleri 4 günde Almanya’ya ulaştırdık. Tarihi bir rekora imza attık” dedi. 


TÜRKİYE’YE YAYILACAK 


Önümüzdeki haftadan itibaren İzmir, Manisa,  Ankara  ve Konya’dan tarifeli seferlerin başlayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Çok yakında Eskişehir, Gaziantep, Kayseri ve Denizli devreye alınacak. Bursa ve Balıkesir iş dünyasının yükleri Bandırma üzerinde sevk edilebilecek” diye konuştu.


SİSTEM NASIL İŞLİYOR?


- ANADOLU’nun farklı şehirlerinde üretilen ürünler, lojistik merkezlerinde birleştirilerek blok trenlerle Bandırma’ya getirilecek. 

- Yükler, buradan konteyner gemilerle Tekirdağ’a, oradan da tarifeli blok trenlerle Avrupa’ya taşınacak. Bu modelle hem zamandan hem de taşıma ücretlerinden tasarruf edilmiş olacak. 

- Öncelikli olarak haftada iki defa Münih ve Köln’e yükler taşınacak. 

- 2014 başında karşılıklı 5 blok tren olacak. Tekirdağ’dan itibaren yüklerin taşınması için Avusturya Demiryolları ile işbirliği imzalandı.


Akşam


Geri Dön