24 / 07 / 2024

türkiye nin ihracat treni

türkiye nin ihracat treni

Anadolu sanayicisinin ürünlerini Avrupa’ ya taşıyan BALO treni ilk seferinde rekor kırdı. 4 günde Manisa’ dan Almanya’ ya ulaşan tren, hem zaman hem de maliyet avantajı sağlıyor...

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri

Türkiye'nin ekonomide 2023 hedefleri Türkiye ihracatının üçte ikisinden fazlasını gerçekleştiren 10 sektörün temsilcileri tarafından değerlendirildi. Peki Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri...

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye'nin en çok ürün sattığı ülkeler...

Türkiye’nin ekim ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 21.3 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Ekim ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya ilk sırada...

Yüzde 9,2 arttı! Türkiye’nin ihracatı 22 milyar 612 milyon dolar oldu!

Türkiye'nin ihracatı eylül ayında geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 9,2 artış göstererek 22 milyar 612 milyon dolara, ithalatı yüzde 38,1 yükseliş ile birlikte 32 milyar 208 milyon dolara ulaştı. İşte detaylar…

Türkiye'nin ihracatı yüzde 13,1 artışla 21 milyar 337 milyon dolar oldu!

Türkiye'nin ihracatı ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 yükselerek 21 milyar 337 milyon dolara, ithalatı yüzde 40,4 artışla 32 milyar 531 milyon dolara ulaştı.

Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 sene önce 30 milyar dolarlık ticaret hacmi olan Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Çay üretim rakamları açıklandı! İşte Türkiye’nin çay üretimdeki yeri!

Türkiye’nin ocak-haziran döneminin çay ihracat rakamları açıklandı. İşte Türkiye’nin çay üretimindeki verilerine dair detayları!

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Haziran 2022’de Türkiye'nin otomobil ihracatı yüzde kaç oldu? haziran ayı otomobil ihracatı ne kadar oldu?

Otomobil ihracatı haziran ayında ne kadardı? Türkiye’nin haziran 2022 yılında otomobil ihracatı kaç TL? işte merak edilen soruların yanıtları!

Koronavirüse rağmen 2020'de Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı arttı!

Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2020 yılında artış gösterdi.

Türkiye'nin ihracatı temmuzda yüzde 5,8 azaldı!

Türkiye'nin ihracatı, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 azalarak, 15 milyar 12 milyon dolar, ithalatı yüzde 7,9 düşüşle 17 milyar 709 milyon dolar oldu.

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkeler hangileri?

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkelere 2019'da 111,2 milyar dolarlık dış satım yapılırken, bu rakam toplam ihracatın yaklaşık yüzde 65'ine karşılık geldi.

türkiye nin ihracat treni Haberi

türkiye nin ihracat treni


8 EYLÜL’de Manisa’dan hareket eden Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar AŞ’nin (BALO) ilk tarifeli treni 4 günde Almanya’ya ulaştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, demiryolları tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Manisa’dan kalkan bir trenin Münih’e 5 günde ulaşması imkânsızdı. Arkadaşlarımı motive etmek adına törende yükleri Manisa-Münih arasını 5 günde taşırız şeklinde bir açıklama yaptım. Yerime oturduğumda birçok arkadaşım 5 günde olmaz bu açıklamayı düzeltelim diye yanıma geldiler. Ama ürünleri 4 günde Almanya’ya ulaştırdık. Tarihi bir rekora imza attık” dedi. 


TÜRKİYE’YE YAYILACAK 


Önümüzdeki haftadan itibaren İzmir, Manisa, Ankara ve Konya’dan tarifeli seferlerin başlayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Çok yakında Eskişehir, Gaziantep, Kayseri ve Denizli devreye alınacak. Bursa ve Balıkesir iş dünyasının yükleri Bandırma üzerinde sevk edilebilecek” diye konuştu.


SİSTEM NASIL...