06 / 05 / 2024

İhracatı kayda bağlı ürünler listesinde değişiklik

İhracatı kayda bağlı ürünler listesinde değişiklik

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre birçok ürün ihracı kayda bağlı mallar listesine eklendi.



İhracı kayda bağlı mallar listesi güncellendi.

Açıklamaya göre Feldispat, ihracı kayda bağlı ürünler listesine dahil edildi.

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, cam, seramik, kaynak elektrotları ve boya sanayisinde kullanılan önemli endüstriyel ham maddelerden feldispat “ihracı kayda bağlı mallar listesine” eklendi.

Çin ekonomisi alarm veriyor: Toparlanma zor olacak

Çin ekonomisinde zayıflama işaretleri arttı. İhracat düştü, enflasyon yavaşladı ve yeni banka kredilerinin miktarı azaldı. Tüm bunlar, yetkililerin bu yılki küresel trendi alt üst ederek parasal ve mali gevşeme uygulamasına rağmen gerçekleşti.

Bu ay beklenmedik şekilde zayıfladığı görülen Çin’de politika yapıcılar ekonomiyi ısıtmak için teşviklerini artırmaya başladı. Öte yandan ekonominin alarm vermesinin ardından Çin’in corona virüsü önlemlerini gevşetmesi de dikkat çekti.

EKONOMİK GÖSTERGELER ZAYIF SEYREDİYOR

Çin’de ekonomik aktivitenin beşte birini oluşturan dev emlak piyasasının krize girmesi de hem ev alıcılarını hem de bankaları yeniden işlem yapmaya isteksiz kıldı.

İhracatı kayda bağlı ürünler listesinde değişiklik

Ekonomik göstergeler toparlanmanın dalgalı seyrini gösterirken, hükümetin bu yıl için yüzde 5,5 civarında olmasını öngördüğü büyüme hedefine ulaşması zor görünüyor. Çin ekonomisi, ilk üç çeyrekte yüzde 3 büyüme kaydetmişti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası, Çin için 2022 büyüme tahminlerini yüzde 3,2 ve 2,8'e düşürürken bu yılki büyümenin, Covid-19 salgınının başladığı 2020 yılı hariç son 40 yıldaki en düşük büyüme oranı olması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön