30 / 04 / 2024

İhsan Kılıç kimdir?

İhsan Kılıç kimdir?

Etik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kılıç kimdir? İhsan Kılıç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İhsan Kılıç, Etik İnşaat'ı ne zaman kurdu? İşte İhsan Kılıç...



İhsan Kılıç kimdir?

İhsan Kılıç, 1961 yılında Ağrı’da doğdu. İlk ve ortaokulu Ağrı’da, Lise tahsilini İstanbul Beyoğlu Atatürk Erkek Lisesinde bitirdi.1981 yılında İ.T.Ü İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği bölümüne girdi.1987 yılında fakülteyi bitirdi.


1993 yılına kadar Büro makineleri piyasasında servis ve satış hizmetleri veren firmasıyla faaliyet gösterdi. Aynı yıl inşaat sektörüne girdi.


İlk ciddi işi, Engin Ayakkabı’cılığın İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde ki fabrika binası inşaatıdır. Müteakip zamanlarda birçok projede imzası olan kurucu başkanımız, inşaat faaliyetlerine 2003 yılında kurduğu ETİK İNŞAAT-TAAHHÜT LTD.ŞTİ ismi altında devam etmektedir.


Etik İnşaat Hakkında:

İnşaatçılık insanlık tarihi kadar eskidir.İnsanoğlunun ilk inşaatçılık deneyimi vahşi hayvanlardan korunmak için yaptıkları mağaralarla başlar. 


Yerleşik düzene geçip neolitik çağa ulaştıklarında,yaşadıkları mekanlarda taş,toprak,ağaç ve keşfettikleri metalleri kullanıyorlardı.


İlk antik kentlerini de böyle kurdular. Günümüzde ihtiyaçlar devasa artmıştır.Sektörümüz bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için kendisini sürekli geliştirmek zorundadır. Yol,köprü,baraj,enerji santralleri,hava alanları,fabrika,işyeri otel, okul, hastane, mesken, çok katlı gökdelenler,spor tesisleri vb. gibi birçok yapının inşası yüksek bir teknoloji gerektirir.


Bu kadar karmaşık yapılar, sadece mimar ve inşaat mühendislerinin bilgisiyle yapılamaz.


Sektör Jeloji,Jeofizik,Kimya-Metalurji,Elektrik-Elektronik,Makine gibi birçok mühendislik dalları ile koordineli çalışmak zorundadır.


Bu yüzdendir ki,inşaatçılık herkesin “BEN BİLİRİM” diyebileceği bir meslek olmaktan çıkmıştır.Mekteplilerin alaylıların önüne geçtiği bir saygınlığa ulaşmıştır.


Küreselleşen ekonomi uluslar arası kabul gören kalite standartlarını, ulusal standartların önüne geçirmiştir.

Ülkemizdeki TSE,İSO 9000,İSO 9001 gibi birçok üretim ve hizmet kalite standartları AB standartlarına paralel hale getirilmiştir. 


Deprem yönetmelikleri değişmiş,denetimler artırılmıştır. Üniversiteler devreye girmiş ve halkımız bilinçlenmiştir. 

Sektörümüzün mimar-mühendis bakımından nicel ve nitelik bakımından sıkıntısı yoktur.


Ara eleman ( Tekniker,Teknik Ressam,Teknisyen vs.) konusunda nicel,işçi konusunda da nitel sorunlar vardır.AB ülkelerinde sertifikasız işçi çalıştırılmazken ülkemizde sertifikalı işçi bulmak mümkün değildir.




Geri Dön