07 / 05 / 2024

İhtiyaç sahiplerine 9,6 milyar liralık destek yapıldı!

İhtiyaç sahiplerine 9,6 milyar liralık destek yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine Eylül ayında 9,6 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Aile Destek Programı başta olmak üzere elektrik tüketim desteği, engelli ve yaşlığı aylığı, genel sağlık sigortası prim ödemeleri ve eğitim desteği gibi pek çok alanda ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını, kaynakların bütün toplum kesimlerinin faydasına olacak şekilde dağıtılmasını her dönemde öncelediklerini belirtti.

İhtiyaç sahiplerine 9,6 milyar liralık destek yapıldı!

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında eylülde 882,7 milyon TL, yaşlı ve engelli aylıkları için 2,1 milyar TL ödeme yaptıklarını kaydeden Yanık, engelli ve yaşlıların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız yaşayabilmeleri amacıyla eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanında olduklarını vurguladı.

Yanık, Evde Bakım Yardımı kapsamında 1,8 milyar TL'nin bakım ihtiyacı olan ağır engelliler ve ailelerine ödendiğini belirtti. İşte eylül de yapılan destekler ve tutarları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön