01 / 05 / 2024

Avni Çelik: 6 milyar liralık 10 projeyi vitrine koyduk!

Avni Çelik: 6 milyar liralık 10 projeyi vitrine koyduk!

Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, 6 milyar liralık 10 projeyi vitrine koyduklarını söyledi. Çelik, " İstikrar sayesinde yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz " dedi...



Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, 6 milyar liralık 10 projeyi vitrine koyduklarını söyledi. Çelik, "İstikrar sayesinde yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.


Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Türkiye'nin son 10 yılda önemli gelişmelere imza attığını söyledi. Daha önce de bugünkü gibi gelişmeler yaşadıklarını belirten Çelik, "1980'de kurulduk, hemen arkasından Kıbrıs Harekatı oldu. 83'te banker krizi yaşandı. 90'da Saddam Kuveyt'e girdi. 24 Ocak kararlarını gördük. 94'te 5 Nisan kararlarını yaşadık. 2001 Krizi'nde 57 milyar dolar kül oldu. 40 yıldır ayağımızda patenler bu zeminde ilerliyoruz" dedi. İstikrarın devam etmesi halinde bugünkü olayların kolaylıkla geride kalacağına değinen Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan önceki dönemlerde gelecek yıl seçim olsa önceden gardımızı alırdık. Ancak bugün ekonomi güçlü bir pozisyonda bulunuyor. Dolayısıyla olaylar farklı gelişiyor. Türkiye'nin etrafında bulunan Yunanistan, Balkanlar, İran, Irak, Suriye ve Mısır'da sorunlar var. Böyle olunca Türkiye olarak pozisyon almak zorunda kalıyorsunuz." 


'YATIRIMA DEVAM' DEDİ 

1974'ten bu yana her yıl büyüdüklerini anlatan Çelik, 2006'dan beri 6 milyar dolar ciro yaptıklarını, bu yıl içinde ise değeri 6 milyar lira olan 10 projeyi vitrine koyduklarını belirtti. Çelik, "Bu gürültü patırtıya rağmen yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bunları kendi kaynaklarımızla yapacağız" diye konuştu. 10 projede 9 bin konutun piyasaya gireceğini belirten Çelik, şöyle devam etti: "Bu 10 projenin gayrimenkulleri bizim. Arsalarını daha önce satın aldık. 2015'ten itibaren de Avrupa'nın belli noktalarında projeler geliştireceğiz." Çelik, İstanbul'da Boğaz manzaralı bir bölgede 300 dönümlük bir alan üzerinde çalışma yaptıklarını belirterek, "Gelecek dönemde Boğaz'ı gören bu noktada villa ve konut yatırımımız olacak" dedi. 


ATAKÖY PROJESİ

Ataköy'de hasılat paylaşımlı olarak Katar devlet şirketi ortaklığında yürüttükleri projelerini Kuzu Grubu'na hasılat paylaşımı olarak verdiklerini anlatan Avni Çelik, "Ancak burada davalar bitmiyor. Arkadaki alanda hiç proje yapılmasın ve tamamen halka açık olsun istiyorlar" ifadelerini kullandı. 


ERDOĞAN MARKA OLDU

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ülkelerinde marka değeri olduğunu, bunun da Türkiye'nin değerini yükselttiğini söyledi. Çelik, "Suudi Arabistan'da bir Türk, diğer ülke vatandaşlarına göre daha yüksek maaş alıyor. Bunun nedeni Türkiye markasının gücüdür" diye konuştu. 


Sabah 


Geri Dön