16 / 06 / 2024

İhtiyaç ve taşıt kredilerinin faizleri güncellendi! Ziraat Bankası, Halkbank Garanti BBVA, Akbank açıkladı!

İhtiyaç ve taşıt kredilerinin faizleri güncellendi! Ziraat Bankası, Halkbank Garanti BBVA, Akbank açıkladı!

Kredi kullanımı ile ilgili yeni bir gelişme duyuruldu. BDDK geçtiğimiz günlerde kredi kullanımı hakkında taksit sınırlaması getirmişti.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu geçtiğimiz günlerde yaptığı kredi kullanımına taksit sınırlaması getirmişti. Bu kredi kararından sonra yeni veriler açıklandı. BDDK haftalık bülteninde; tüketici kredileri tutarı, 8 Temmuz itibarıyla 2 milyar 893 milyon lira azalışla 909 milyar 813 milyon liraya düştü.

Kredilerde vade sayısının sınırlandırılmasından sonra kredi kullanım oranları geriledi.  Kredi faizlerinde de yukarı yönlü hareket sürüyor. Ama çeşitli sebeplerle kredi kullanmayı planlayan vatandaşlar ihtiyaç ve taşıt kredilerinin faiz oranlarını araştırıyor. Bu noktada kamu bankalarının düşük faizleri rağbet görüyor. Bankacılık sektörünün kredi tutarları, 8 Temmuz itibarıyla bir önceki haftaya göre 69 milyar 935 milyon lira artarak 6 trilyon 336 milyar 770 milyon liraya çıktı.

Dünya gazetesinin BDDK haftalık bültenindeki habere göre, tüketici kredileri tutarı, 8 Temmuz itibarıyla 2 milyar 893 milyon lira azalışla 909 milyar 813 milyon liraya düştü. Bu kredilerin 348 milyar 590 milyon lirası konut, 24 milyar 406 milyon lirası taşıt ve 536 milyar 817 milyon lirası ihtiyaç kredileri yer aldı.

Söz konusu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı 1 milyar 634 milyon lira artarak 840 milyar 898 milyon liraya yükseldi. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 0,4 azalış ile 282 milyar 866 milyon liraya indi. Bireysel kredi kartı alacaklarının 120 milyar 997 milyon lirası taksitli, 161 milyar 869 milyon lirası taksitsiz oldu. Kredi çekecek vatandaşlar da bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Düşük faizli uzun vadeli kredilerde gerek taksit seçenekleri gerekse tutarları gibi detaylar gün içerisinde binlerce vatandaş tarafından araştırma konusu haline geliyor.

İşte Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, , Garanti BBVA, Vakıfbank kredi faiz oranlarının detayları!

İŞTE KREDİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM!

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı: 1,79

Halbank ihtiyaç kredisi faiz oranı: 1,89

Akbank ihtiyaç kredisi faiz oranı: 2,17

Vakıfbank ihtiyaç kredisi faiz oranı: 1,91

Garanti BBVA ihtiyaç kredisi faiz oranı: 2,83


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön