02 / 05 / 2024

İhtiyacı olan hemen başvursun!  Hesaba hemen yatıyor! Tam 1.000 TL veriyorlar!

İhtiyacı olan hemen başvursun!  Hesaba hemen yatıyor! Tam 1.000 TL veriyorlar!

Zor durumdaki dar gelirli vatandaşlara hem devlet hem de yerel belediyeler çeşitli başlıklar altında maddi destek  sağlıyor. Para sıkıntısı yaşayan ya da halihazırda hiç geliri bulunmayan aileler için bir destek paketi daha geldi. Peki kimler başvurabilir? Hangi şartlar aranıyor? Ayrıntılar haberde…



Dar gelirlilerin ve ihtiyaç sahibi ailelerin işi özellikle kış ayları geldiğinde çok daha zorlaşıyor. Doğalgaz faturaları, okul giderleri gibi gider kalemleri bütçeleri zorluyor, hatta pek çok vatandaş için  artık aşıyor.

Bu gerçekten hareket eden  İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  büyük bir destek kampanyasına imza attı.

Devletin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla yaptığı destek ödemeleri engellilerden, özel bakım gerektiren vatandaşlara, yaşlılardan, hiçbir geliri bulunmayan ailelere, öğrencilere varana kadar hemen her kesimi kapsıyor.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 40 farklı destek paketiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ya da ayni yardımda bulunuyor.

İhtiyacı olan hemen başvursun!  Hesaba hemen yatıyor! Tam 1.000 TL veriyorlar!

Ayrıca gerek büyük kentlerin gerek ilçe belediyeleri de imkanları ölçüsünde sınırları içinde yaşayan zor durumdaki vatandaşları desteklemeye çalışıyor.

Bu belediyelerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, askıda fatura uygulamasıyla binlerce dar gelirli İstanbullunun faturasını ödemekten çocuklara süt yardımı, ev kadınlarına maddi yardım yapmaya pek çok alanda  vatandaşlara elinden gelen desteği sağlıyor.


Geri Dön