05 / 05 / 2024

İki büyük şirketten dev işbirliği! 

İki büyük şirketten dev işbirliği! 

Apple ve Google, Apple AirTag gibi cihazların kötü niyetli takip ve diğer kötü niyetli kullanımlarını durdurmayı amaçlayan Bluetooth takip cihazları için yeni bir standart geliştirmek üzere iş birliği yapıyor. 



Esasen bu, Android ve iOS'ta aynı şekilde çalışacak evrensel, işletim sistemi düzeyinde bir izleyici algılama ve uyarı sistemi olacaktır. İki şirket, paydaşları teklifi incelemeye ve önümüzdeki üç ay içinde geri bildirimlerini sunmaya davet ediyor.

Geri bildirim süresi sona erdiğinde, ilgili tüm taraflar, yıl sonuna kadar piyasaya hazır bir sürüm yayınlamak umuduyla teknik standardizasyonu tamamlamak için birlikte çalışacak. İzleme cihazlarının üreticileri tarafından piyasaya sürülmesinin ve benimsenmesinin ardından, teknoloji genellikle Android ve iOS cihazlar için bir yazılım güncellemesi aracılığıyla kullanıma sunulacaktır .

İki büyük şirketten dev işbirliği! 

Girişim dikkat çekici ve aynı zamanda biraz geç geliyor. AirTag gibi izleme cihazlarıyla ilgili en büyük sorunlardan biri, bir ortağı veya tanıdıkları gizlice takip etmekten araba çalmaya kadar her türlü kötü iş için silah haline getirilmesidir. Ancak AirTag'e ün kazandıran, yalnızca kötüye kullanma potansiyeli ve birkaç cihaz eksikliği değildi. Bazı yönler aslında Apple'ın kontrolünün ötesindeydi.

Yayınlandıktan sonraki ilk aşamada AirTag, Android cihazları kullanan kişiler için yetersiz güvenlik önlemlerine sahipti ve onları kötü bir aktörün insafına bıraktı. Hatırlamak gerekirse, Apple AirTag'i başlattığından beri, kötü niyetli kişilerin araba hırsızlığından ortaklarını gözetlemeye kadar her şey için izleme cihazını kötüye kullandığına dair çok sayıda rapor var. Risk faktörü yalnızca kurbanın elinde Apple olmayan bir cihaz varsa daha da yükselir.

İki büyük şirketten dev işbirliği!


Geri Dön