27 / 04 / 2024

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!

Amasya ve Van'da yer alan toplam 68 konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...



Amasya ve Van'da yer alan toplam 68 konut ve iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihaleler ile ilgili detaylar...


AMASYA'DA 6 İŞ YERİ SATILIYOR


Amasya İli Suluova Belediye Başkanlığı, Amasya Suluova'da yer alan 6 adet dubleks iş yerini satışa çıkardı.

Söz konusu iş yerlerinin muhammen bedelleri 2 milyon 376 bşn TL ile 2 milyon 767 bin TL arasında değişiyor. Satış ihalesi 9 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

TAŞINMAZLAR (İŞ YERİ) SATILACAKTIR
Amasya İli Suluova Belediye Başkanlığından:

1- Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait ilçemiz Pazar Mah. 566 ada 4 parsele yapılan Yaşam Merkezinde bulunan tabloda ayrıntıları belirtilen iş yerlerinin satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a. maddesi gereği Kapalı Teklif Usulü (artırma) ile yapılacaktır.
2- İhale 09.01.2024 Salı günü saat 11:00’da, Cumhuriyet Mah. Atatürk Bul. No: 146 Suluova/AMASYA adresinde bulunan Belediyemiz Encümen Toplantı Salonunda tabloda belirtilen sıra ile yapılacaktır.
3- Taşınmaz satış ihalesine ait idari şartname mesai saatleri içerisinde Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğünden görülebilir, 1.000,00-TL karşılığında temin edilebilir.
4- İhaleye girecek isteklilerin ihaleye ait idari şartnameyi almaları, şartnamede istenilen belgeleri tamamlamaları ve geçici teminatlarını yatırmaları şarttır.
5- İhale konusu taşınmazların ada, parsel bilgisi, niteliği, muhammen satış bedeli, geçici teminat bedeli, tabloda belirtilmiştir. 


İhaleye girebilmek için gereken belge ve şartlar
Teklif verecek isteklilerin ihaleye girebilmeleri için aşağıdaki belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir.
1. Gerçek Kişiler İçin
1.1. Kanuni ikametgâh ile nüfus cüzdan sureti veya nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğü veya e-Devlet üzerinden)
1.2. Tebligat için adres beyanı ve iletişim bilgileri (Şartname ekinde mevcuttur.)
1.3. İlgisine göre Ticaret, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkâr siciline kayıtlı olduğunu gösterir ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge.(varsa)
1.4. Noter tasdikli imza beyannamesi
1.5. Adli sicil kayıt belgesi (Kendisinin ve varsa vekilinin son bir ay içerisinde alınmış)
1.6. Taahhütname (Şartname ekinde mevcuttur.)
1.7. İstekliler adına vekâleten ihaleye giriliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi
1.8. Geçici teminatın yatırıldığına dair belge.
1.9. İdareye borcu bulunmadığına dair Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yoktur belge aslı. (Son bir ay içerisinde alınmış.)
1.10. İdari şartname bedeline ait tahsilat makbuzu.
1.11. Her sayfasının okunup kabul edildiğine dair imzalanmış idari şartname
1.12. Şartname ekine uygun düzenlenmiş teklif mektubu.
2. Tüzel Kişiler İçin
2.1. Tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge
2.2. Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
2.3. Tebligat için adres beyanı ve iletişim bilgileri. (Şartname ekinde mevcuttur.)
2.4. İstekliler adına vekâleten ihaleye giriliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi
2.5. Geçici teminatın yatırıldığına dair belge.
2.6. İdareye borcu bulunmadığına dair Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yoktur belge aslı. (Son bir ay içerisinde alınmış.)
2.7. İdari şartname bedeline ait tahsilat makbuzu.
2.8. Taahhütname (Şirket ortakları ve şirket müdürü adına) (Şartname ekinde mevcuttur)
2.9. Adli sicil kayıt belgesi (Son bir ay içerisinde alınmış ve Şirket ortakları ve şirket müdürü adına)
2.10. İlgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
2.11. Her sayfasının okunup kabul edildiğine dair imzalanmış idari şartname
2.12. Şartname ekine uygun düzenlenmiş teklif mektubu.
2.13. İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicili Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler
Nüfus cüzdanı hariç bütün belgelerin aslı veya noter onaylı olması zorunludur.
6- Taşınmaz satış ihalesine iştirak edecekler teklif zarflarını istenilen belgeler ile birlikte en geç, 09.01.2024 Salı günü, saat 11:00’a kadar Belediyemiz ihale komisyonuna vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile Destek Hizmetleri Müdürlüğüne göndermeleri gerekmektedir. İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir. Telgraf ve faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
İlan olunur.

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!

VAN'DA 64 KONUT VE İŞ YERİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van'da yer alan 64 konut ve iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 5 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Van Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

MADDE 1: Mülkiyeti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait İlimiz Edremit İlçesi Eskicami ve Yenicami Mahallesinde bulunan ve aşağıda listede belirtilen 64 adet taşınmazın satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesi doğrultusunda Kapalı Teklif usulü ile ihale yapılacaktır.
MADDE 2: Van Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda 05.01.2024 tarihinde Cuma günü saat 10:00’da, İpekyolu İlçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Van Büyükşehir Belediyesi D Blok 2. Kat Encümen Toplantı Salonunda ve Encümen huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesi doğrultusunda Kapalı Teklif Usulü ile ihale yapılacaktır.
MADDE 3: İşin muhammen bedeli taşınmazların tabloda ayrı ayrı belirtilmiş olup,



MADDE 4: İhale Şartnamesi Van Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı Taşınmaz Mallar Şube Müdürlüğünden Temin Edilebilir veya ücretsiz görülebilir.
MADDE 5: İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.
MADDE 6: İhale kararının tebliğinden itibaren on beş (15) gün içinde; Bir (1) taksit peşin olmak üzere 3 taksit halinde (taksit aralığı 30 gün olarak belirlenmiştir) yasal faizi ile ödeme yapılır. Ayrıca peşin yatırım için tebliği tarihinde itibaren 30 (otuz) gün için ödeme yapılır.
MADDE 7: İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI
Gerçek Kişiler İçin;
a. Dilekçe (İhaleye Katılım dilekçesi)
b. İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet çıktısı olabilir)
c. Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
d. Şartname Bedelinin yatıldığına dair makbuz (2.000,00 TL) (Van Büyükşehir Belediyesi veznesine veya T.C Halk Bankası Van Şubesi’ndeki Hesabı IBAN: TR0***********90000 7000001 yatırılacak)
e. Geçici Teminat Makbuzu/Dekontu
f. Yer görme belgesi,
g. Noterden İmza Sirküsü,
h. Belediyemize borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Daire Başkanlığına dair belge, (Mevcut Yapılandırma yasaları kapsamında olanların borcu olmadığı kabul edilir)
i. Vekâleten iştirak ediyorsa; vekâleten iştirak edenin noterden onaylı vekâletnamesi ve imza sürgüsü,
j. İş bu şartname onaylı ve imzalı olarak istenilen tüm belgeler kapalı zarf içinde sunulacaktır.
Tüzel Kişiler için;
a. Dilekçe (İhaleye Katılım dilekçesi)
b. Şartname Bedelinin yatıldığına dair makbuz (2.000,00 TL) (Van Büyükşehir Belediyesi veznesine veya T.C Halk Bankası Van Şubesi’ndeki Hesabı IBAN: TR0***********90000 7000001 yatırılacak)
c. Kayıtlı olduğu Oda’da “Oda Kayıt Belgesi”
d. Tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi
e. Tüzel kişiliği temsil ettiğine dair Noter onaylı Yetki Belgesi ve Noterden İmza Sirküsü
f. Geçici Teminat Makbuzu/Dekontu
g. Yer görme belgesi,
h. Belediyemize borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Daire Başkanlığına dair belge,
(Mevcut Yapılandırma yasaları kapsamında olanların borcu olmadığı kabul edilir)
i. Vekâleten iştirak ediyorsa; vekâleten iştirak edenin noterden onaylı vekâletnamesi ve imza sürgüsü,
İstekliler yukarıda sayılan belgelerin aslını veya noter tasdikli suretini vermek zorundadır.
Ortak girişimi oluşturacak kişiler ortak girişim beyannamesinde; ortakların hisse oranları belirtilmelidir (ortak girişim beyanı noter onaylı olacaktır.)
Yukarıda istenilen belgelerin dosya halinde sıralı şekilde ihale günü 05.01.2024 tarih ve saat 10.00’a kadar İpekyolu İlçesi, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi, Özdemir Sokaktaki Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İhale Salonunda görevli personele teslim edilmesi
gerekmektedir.
İLAN OLUNUR.

 

Aydos Yeşilçam Evleri resmen başlıyor! Aydos Ormanı'nın yanı başına 368 konutluk yeni proje geliyor!

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Kredilere faiz ayarı geldi! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisinin aylık ödemeleri ne kadar?


Geri Dön