05 / 05 / 2024

İkinci el araç almak isteyenler buraya! Devrim gibi karar! O tarihten itibaren alamayacaksınız

İkinci el araç almak isteyenler buraya! Devrim gibi karar! O tarihten itibaren alamayacaksınız

Ticaret Bakanlığı'ndan, ikinci el otomobil satışları için yapılan düzenleme ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada bireysel satışlar ile ilgili soru işaretleri de giderildi.



Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan ikinci el otomobil satışında altı ay ve 6 bin kilometre şartı içeren düzenleme için Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama gerçekleşti. Yapılan açıklamada bireysel satışların hangi kapsamda olduğu da dile getirildi.

İşte o ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamada, piyasada oluşan fiyat yükselişleri ve stokçuluk faaliyetlerini önlemeyi amaçlandığı vurgulanarak, "Bilindiği gibi, motorlu kara taşıtları piyasasında yaşanan arz ve talep düzensizlikleri aşırı ve adil olmayan fiyat yükselişleri ve stokçuluk faaliyetlerine sebep olabilmektedir. Bu faaliyetlerin önlenmesine yönelik bakanlığımıza ulaşan istekler ile konuya ilişkin kamuoyu beklentilerinin karşılanmasını teminen İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişiklik gerçekleşmesidir. Oto galeriler, yetkili bayiler ve araç kiralama firmaları ile birlikte ticari faaliyet kapsamında ikinci el otomobil ve arazi taşıtı satışı yapan kişiler ile 1 Temmuz 2023 gününe kadar ilk tescili yapılan otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlaması ya da satışı, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe gerçekleşmeyecektir. Getirilen pazarlama ve satış kısıtlaması 1 Temmuz 2023 tarihinde sona erecektir” ifadeleri kullanıldı.

15 EYLÜL 2022 TARİHİNE KADAR KISITLAMA YOK

Bakanlıktan bildirilen açıklamaya göre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenlerin hazır şekilde kendi isimlerine tescilli taşıtların 15 Eylül 2022 tarihine kadar satılabilmesine imkan verilecek. Söz konusu taşıtların satışının 15 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleşmemesi durumunda, bu taşıtların pazarlaması ve satışı da ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve altı bin kilometre geçmediği şekilde yapılamayacak.

İkinci el araç almak isteyenler buraya! Devrim gibi karar! O tarihten itibaren alamayacaksınız


Geri Dön