19 / 05 / 2024

İkinci el otomobillere yüzde 6 zam resmen yolda! Araba alacaklar dikkat!

İkinci el otomobillere yüzde 6 zam resmen yolda! Araba alacaklar dikkat!

Bu hafta döviz kurunda yaşanan hızlı artış, sıfır kilometre araçlarda yeni fiyat artışlarını getirdi. İkinci el otomobillere de yüzde 6 oranında zam gelmesi bekleniyor. 



Ekonomimcom'dan Aysel Yücel'in haberine göre; Muhammed Ali Karakaş, Kurban Bayramı’nın etkisi, yaz aylarına giriş, kiralama sezonunun açılması ve araç tedarikinde karşılaşılan sorunlara paralel şekilde Haziran'ın son haftasına kadar ikinci el otomobillerde yüzde 4 ila yüzde 6 arasında fiyat yükselişi öngörüdüklerinin altını çizdi. 

Muhammed Ali Karakaş, ikinci el piyasasında satışlara ilişkin beklentilerini ve gelişmeleri "Yaz sezonu, kiralamanın artışı hızı, kurun artış hızı yatırım aracına dönüşe hizmet etmesi, gibi etkiler devam ederse ticaret hızlanır. Bu durumda doğal olarak ikinci el de adetler yükselmeye devam eder" diyerek açıkladı. Karakaş, ikinci el otomobil pazarında yılsonunda 7.5 milyon adetin üzerinde bir satış beklentileri olduğunun da altını çizdi. 

İkinci el otomobillere yüzde 6 zam resmen yolda! Araba alacaklar dikkat!

Diğer taraftan, döviz kurunun seyrine bağlı şekilde raç satışında farklı eğilimler olabileceğini de dile getiren Karakaş, kurdaki artışın sürmesi halinde pek çok kişinin araç satışını askıya alıp beklemeye geçebileceğine dikkat çekti. 

Ekonomideki yeni yol haritasının sektörün kaderini belirleyeceğine de vurgu yapan Karakaş, "Hükümetin rasyonel ekonomi politikalarına dönüşü yabancı yatırımcı başta olmak üzere üretici olan markaları da Türkiye de yeni planlar yapmaya sevk edecek. Yeni ekonomi politikalarına dönüş, sürdürülebilirlik, piyasanın tekdüze olması gibi etkilerin minimum 3-4 ayda etkisini göstermesiyle vergide de çeşitli yöntem değişiklikleri bekliyoruz" ifadelerine yer verdi ve özellikle elektrik otomobili teşvike yönelik vergisel anlamda tüketiciye avantaj sunacak adımların sektörde geniş yankı uyandıracağının kesin olduğunu söyledi. 

Karakaş, söz konusu açıklamasını "Bu bağlamda kur, faiz, enflasyon dengesinde piyasa kendi yolunu bularak bir fi yatlama yapacak" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Para piyasaları uzmanı duyurdu! 1 gram altın 1.800 TL olacak!

TMO hububat alımında son dakika! Tam tamına 530 noktadan alım yapılacak! Hemen bakın!

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

Gaziantep Şehitkamil'de tam 50 bin metrekarelik arsa satılacak! Konut ve ticaret imarlı arsayı kaçırmayın!


Geri Dön