12 / 05 / 2024

İkinci tur seçimler öncesi uzmanlardan ‘borsa’ tüyoları!

İkinci tur seçimler öncesi uzmanlardan ‘borsa’ tüyoları!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla piyasalar yeniden seçim gündemine odaklandı. Haftaya satışlarla başlayan endekste bugün gelen alımlarla bir miktar toparlanma görülürken, 28 Mayıs’a kadar piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.



ENDEKS DEĞERİNİN OLDUKÇA GERİSİNDE

Borsa İstanbul’un son haftalarda yaşanan düşüşlerle birlikte hem kendi tarihsel ortalamalarının hem de emsallerinin oldukça altında çarpanlarla işlem görmeye başladığını kaydeden Dünya Gazetesi köşe yazarı Üzeyir Doğan, ayrıca alternatif olarak ölçümlenebilecek birçok gösterge ile de Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin, değerinin oldukça gerisinde kaldığının görüldüğünün altını çizdi.

Ekonomi yönetiminde doğru adımlar atılması halinde endeksin geldiği seviyelerin Borsa İstanbul’a potansiyel olarak geri döneceğini savunan Doğan, piyasaların hikayenin sonunu görmeden erken bir tepki ile satış tarafında bulunmayacağı tahmininde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön