08 / 10 / 2024
fuzul

İKMİB şimdi de inşaat sektörünü Brezilya'ya götürüyor!

İKMİB şimdi de inşaat sektörünü Brezilya'ya götürüyor!

2014 yılında Brezilya 'da gerçekleştirilecek olan Dünya Futbol şžampiyonası için 2,5 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılması planlanıyor...  




2014 yılında Brezilya 'da gerçekleştirilecek olan Dünya Futbol şžampiyonası için 2,5 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılması planlanıyor. Güney Amerika 'nın yüzölçümü olarak en büyük ve en kalabalık ülkesi olan, 1990 'lı yıllarda ticareti serbestleşen, son altı yıldır ise daha aktif olarak yürütülen ihracat artırıcı tanıtım politikaları ile mal ticaretinde büyüme yaşayan Brezilya, Türk inşaat sektörü için de yeni bir ihracat pazarı olarak dikkat çekiyor.

İşte bu potansiyel İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği 'nin (İKMİB) de dikkatini çekti. Birliğin sektörlere dair yaptığı yeni pazar araştırmaları da inşaat sektörü için Amerika pazarının cazip olduğunu gösterdi. Bu verilerin ışığında ilerleyen İKMİB de 15-19 Mart 2011 tarihleri arasında Brezilya 'nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilecek olan “Feicon Batımat- Uluslararası Yapı Endüstrisi Fuarı ”na Türk firmalarının milli katılımını organize etti. İnşaat sektörünün bu dünya çapındaki organizasyonuna ilk kez milli katılımı organize eden İKMİB 'in çalışmalarıyla 11 inşaat sektörü firması bu çok önemli organizasyonda yer alacak.

Türkiye 'nin inşaat malzemeleri sektöründe Brezilya 'ya yaptığı ihracat 2005-2009 yılları arasında sürekli artış eğiliminde oldu. 2005 yılında 3,28 milyon dolar olan ihracatımız, 2009 yılında 60,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. Brezilya 'nın 2009 yılında inşaat malzemeleri sektöründeki ithalatı 8,39 milyar dolar oldu. Bu ithalat rakamında Türkiye 'nin payı ise 60,9 milyon dolar ve yüzde 0,7 oranıyla oldukça düşük gerçekleşti.

Brezilya, sektörde büyüyen bir ülke olmasının yanı sıra 2014 yılı Dünya Futbol şžampiyonası 'nın gerçekleştirileceği ülke olması nedeniyle büyük altyapı yatırımları yapmaya hazırlanıyor. Ülkede yapılacak tanıtım aktiviteleriyle Türk inşaat sektörünün pazardaki payını artırması mümkün görünüyor. Feicon Batımat Fuarı da bu açıdan çok büyük önem taşıyor.

2010 yılında 132 bin kişinin ziyaret ettiği, 250 'si yabancı toplam 630 firmanın ürünlerini sergilediği fuarda, bu yıl Türkiye Pavilyonu toplam 224 metrekarelik alanda yer alacak. Trend alanında ve info standda ise inşaat sektörüne yönelik bilgiler verilecek.

 


Geri Dön