28 / 04 / 2024

İksir Resort Town, ek binalarla 60 dönüm üzerine kuruldu!

İksir Resort Town, ek binalarla 60 dönüm üzerine kuruldu!

İksir Aydın, eski bir konaktan dönüştürdüğü ve ek binalarla birlikte 60 dönüm üzerine kurduğu İksir Resort Town adını verdiği tesisi, sadece Türkiye'den doğayla iç içe olmak isteyenlerin değil, Amerika, Hollanda ve Almanya'dan da kuş gözlemcilerinin adres



İksir Aydın, 1955 doğumlu bir matematik öğretmeni... Memleketi Kastamonu Daday'a doğayla iç içe bir turizm merkezi kurma hayalini emekli olduktan sonra gerçeğe dönüştürdü. Eski bir konaktan dönüştürdüğü ve ek binalarla birlikte 60 dönüm üzerine kurduğu İksir Resort Town adını verdiği 60 odalı tesisi bugün sadece Türkiye'nin dört bir tarafından doğayla iç içe olmak isteyenleri değil, Amerika, Hollanda ve Almanya'dan da kuş gözlemcilerinin adresi oldu.

ANNESİNİN VERDİÄžİ İSMİN GÜCÜ İşžİNE YANSIDI

Kastamonu Daday, aslında İksir Hanım'ın annesinin memleketi. Ona ismini veren de annesi. 'Annem anlamını bilerek bu ismi bana koymuş, ben de adımın anlamını seviyorum' diyor. Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü'nden matematik öğretmeni olarak mezun olduktan sonra tam 23 yıl çeşitli bölgelerde öğretmenlik yapan İksir Aydın'ın 24 ve 27 yaşlarında iki de kızı var. Emeklilik hayalini 2009'da 10 milyon dolarlık yatırımla gerçeğe dönüştürme fırsatı bulduğunu belirten Aydın, 'Doğayla iç içe yaşamayı seven bir aileyiz. Hep aklımızın bir köşesinde bir gün bu işi hayata geçirmek vardı. Doğa ve insana saygı felsefesinden yola çıkarak, 'yaşam iksiri' formülünü hazırladık. Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, doğal beslenme ve 365 günün gizemini yorumlayarak çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik. Eşim, ben ve kızlarım bütün birikimlerimizi bu işe yatırdık. İlk önce eski bir tarihi konağı restore ettirdik. Buranın 23 odası var. Ardından ek tesis binaları kurarak, bugünkü haline dönüştürdük. Böylelikle toplam oda sayısı 60'a çıktı' diye konuşuyor.

İSTER ATA BİN   İSTER MANTAR TOPLA

Doğayla iç içe tatilin tadını çıkarmak isteyenlere farklı aktiviteler de sunduklarını belirten Aydın, '60 dönüm üzerine kurulu bu tesiste atlı sporlar ve binicilik eğitimi başta olmak üzere, yayla ve kış sporları, trekking, ATV, Jeep safari, off-road, olta balıkçılığı, bisiklet, kuş gözlemciliği, mantar toplama, faytonla şehir turu, Kastamonu'nun meşhur ahşap oymacılığı gibi 52 çeşit aktiveyi bir arada sunuyoruz' diyor. Ekolojik tarımı desteklerini ve kendi bahçelerinde yetiştirdikleri meyve ve sebzelerden hazırlanan yemekleri de konaklayanlara sunduklarını belirten Aydın, 'İster 2 günlüğüne isterlerse 15 günlüğüne konaklayanlara, bu doğa koşullarında bir anlamda yaşam iksiri formülü sunuyoruz' şeklinde konuşuyor.

KUşž GÖZLEMİ İçİN  ABD'DEN GELİYORLAR

Kapılarını açtığı 2009 yılından bu yana tam 13 bin kişinin konakladığı İksir Resort Town'un bu yıl ki müşteri hedefi 30 bin. Bir anlamda iki katına çıkan beklentinin nedeniniyse İksir Aydın, şöyle açıklıyor: 'Yola çıkalı henüz çok yeni olmamıza rağmen, markalaşma anlamında çok hızlı adımlar attık. Bölgede bu anlamdaki tek tesis biziz. Sadece İstanbul,  Ankara  ve İzmir'den değil Konya'dan Trabzon'a, Mersin'den Kayseri'ye kadar farklı illerden misafirlerimiz oluyor. Müşteri portföyümüzün yüzde 1'ini ise yabancılar oluşturuyor. Özellikle Amerika, Almanya ve Hollanda'dan kuş gözlemi yapmak isteyen gruplar da burada konaklıyor.'

ODA FİYATI    95 TL'DEN BAşžLIYOR

Oda fiyatları, mevsimsel ve oda çeşitlerine göre 95 TL'den başlıyor. Yarım pansiyon sistemi geçerli. Gelen herkesin kendine özel bir aktivite bulması ve bundan zevk alması esas alınıyor. Hatta öyle ki Kastamonu'nun meşhur ahşap oymacılığı bile burada kendine yer bulmuş durumda. çocukları için özel ahşap atölyeleri düzenleniyor. Böylelikle hem el becerileri artırılıyor, hem geleneksel bir sanata yeniden hayat veriliyor. 'Doğa kasabası' konseptinin başka yatırımcılar tarafından da ilgi gördüğünü ifade eden İksir Aydın, daha şimdiden 'Gelin, bu işi birlikte yapalım' teklifleri aldığını söylüyor. Ortak yatırım tekliflerinin Ankara çevresi ve Doğu Karadeniz için geldiğini anlatan Aydın, 'Öncelikli hedefimiz, marka ve konsepti iyice oturtmak. Daha sonra markayı zincir haline getirmeyi gündeme alabiliriz' diyor.

Büyük şirketler toplantılarını burada yapıyor

İksir Aydın, sadece bireysel ziyaretçilere değil aynı zamanda kurumsal müşterilere de hizmet sunduklarını belirterek, 'Bugüne kadar şirket toplantılarını burada yapan firmalar arasında Garanti Bankası, Pfizer, Ülker, Abdi İbrahim, Coca-Cola, Novartis, Bilim İlaç var. Özel şirketlerin yanı sıra kamu şirketlerinden de talep görüyoruz' diyor. Aydın, katılımcıların hem doğayla iç içe toplantı yapabildiğini hem de farklı aktivitelerle motivasyonlarını artırdıklarını ifade ediyor.

Matematiğin yanına duyguları da kattık

Matematik öğretmeni olan İksir Aydın'a, bu konudaki deneyiminin turizm işletmeciliği konusunda işe yarayıp yaramadığını soruyorum. Aydın, anlatıyor: 'Matematik, aslında gündelik hayatın her alanında var. Matematiğin bu işi yaparken de işime yaradığı muhakkaktır. Özellikle analitik düşünce anlamında. Ancak, biz bu işi hayata geçirirken işe sadece analitik zekayı değil, duyguları da kattık. Bu sayede buraya gelenleri mutlu insanlar olarak gönderebiliyoruz...'

AKşžAM


Geri Dön