13 / 05 / 2024

İlaçta KDV yüzde 10’a çıktı: 14 bin 900 çeşit ilaca bir zam daha geliyor! 

İlaçta KDV yüzde 10’a çıktı: 14 bin 900 çeşit ilaca bir zam daha geliyor! 

İlaçta KDV oranın yüzde 10'a yükseltilmesiyle 14 bin 900 çeşit ilacın fiyatlarının artacağına vurgu yapan TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, KDV'nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesinin gerektiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, konuya ilişkin açıklamasında "aşamsal öneme sahip ürünlerde KDV’nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesi gerekiyor. İlaç ertelenemeyen, yerine ikame edilecek hiçbir ürün bulunmayan insan sağlığı ve tedavisi için son derece önemli bir ihtiyaçtır" ifadelerine yer verdi ve KDV yükselişinin devlete ekstra bir finans yükü hem de geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara katkı payı ve farklara yansıyacak yükseliş sebebiyle ek yük getireceğinin altını çizdi. 

Nurten Saydan, bu yükselen KDV yükünün hem eczacıların hemde SGK'nın taşımak zorunda kalacağına vurgu yaptı. 

İlaçta KDV yüzde 10’a çıktı: 14 bin 900 çeşit ilaca bir zam daha geliyor! 

Açıklamasında "Gelişmiş ülkeler bu durumun farkına varmış ve devletlerin geri ödeme sistemindeki ilaç gibi yaşamsal ürünlerin vergileri KDV sıfır veya yüzde 1 olarak uyguluyor" ifadelerine yer veren Nurten Saydan, KDV oranında yapılan değişiklikle 14 bin 900 çeşit ilacın fiyatlarının bir defa daha yükseleceğini vurguladı. 

Saydam, konuya ilişkin açıklamasını "Bu artışın bizlerden kaynaklanmadığını vatandaşlarımızla paylaşmak isteriz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

2023 MTV ek vergi ne zaman ödenecek?

Apple 3 ayda 5. zammını yaptı! En pahalı iPhone fiyatı 87 bin 450 TL’yi geçti! İşte güncel iPhone fiyatları...


Geri Dön