28 / 04 / 2024

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Küresel enflasyonun yükselmesine rağmen merkez bankalarının parasal sıkılaştırma adımları, jeopolitik risklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri pay piyasalarında dalgalı bir seyre sebep olurken, dünya borsaları son bir seneyi kazançla tamamladı.



Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı. Senelik yüzde 100'ü aşan yüksek enflasyonla mücadele eden Arjantin'de Merval endeksi, son bir senede yüzde 382'ye yakın yükseldi. Verilen detaylara göre, böylece Merval endeksi, 2022 yılının haziran ayı sonundan itibaren geçen bir senede, dünyada önde gelen endeksler arasında yerel para cinsinden en çok kazandıran endeks şeklinde dikkati çekti.

Paylaşılan bilgilere göre, Türkiye'de de Şubat'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası kayıpların olduğu ve 5 günlüğüne işleme kapatılan BIST 100 endeksinde yaşanan düşüşler, genel seçimler sonrasında telafi edildi.

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Verilen detaylara göre, Haziran ayını 5.759,11 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını yapan BIST 100 endeksi, son bir senede TL bazında yüzde 140'a yakın kazançla Arjantin'den sonra 2. sırada yer aldı.

2023'ün 2. yarısında da yükselişini sürdüren BIST 100 endeksi, geçen cuma gününü yüzde 0,75 artışla 6.187,09 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını yaparken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 6.223,26 puana taşımıştı.

Yine verilen bilgilere göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu haftaya da yüzde 1,25 artışla rekor seviye olan 6.264,34 puandan başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön