30 / 04 / 2024

20 yıl sonra dünya piyasalarında bir ilk Türkiye'ye kötü haber

20 yıl sonra dünya piyasalarında bir ilk Türkiye'ye kötü haber

Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi bir yana son dönemde euro’daki eriyiş ve dolar kurundaki sıçramayla birlikte dünya piyasalarında 20 yıl sora bir ilk yaşanıyor. Dolar, en güçlü rakibi euroyu 20 yıl sonra neredeyse yakaladı. 17.38 TL’ye yükselen dolar kuru 17.49 TL’den işlem gören euro’ya adeta



Yurt dışı piyasalarının açık olması nedeniyle dolar ve eurodaki hareketlilik devam ederken, dolar bugün 17.38 TL’yi gördü. Böylece dolar 17.49 TL’den işlem gören euro’yu da 20 yıl aranın ardından neredeyse yakaladı.
Saat 16.30 itibarıyla piyasalarda iki kur arasındaki fark binde 5’e kadar düştü. 

ABD Merkez Bankası’nın faiz artışlarına devam edeceği sinyalini vermesiyle birlikte doların değer kazanması ve Avrupa’nın resesyona gireceğine dair beklentilerin artması ise bu gelişmede büyük rol oynadı.
Hatırlanacağı üzere euro, 1999 yılında piyasaya 1.15 dolardan çıktıktan hemen sonra 1 doların altına düştü ve 3 yıl bu şekilde devam etti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön