28 / 04 / 2024

İlaçtaki euro kuruna zam geldi, eczacılar yeterli bulmadı!

İlaçtaki euro kuruna zam geldi, eczacılar yeterli bulmadı!

İthal ilaçların fiyatlandırmasında kullanılan euro kuruna bugün yüzde 30,5 zam geldi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, artışın yeterli olmadığını bildirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile ilaç fiyatlarında uygulanan euro kuruna zam yapıldı. Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri, yüzde 30,5 oranında artırıldı. Buna göre ithal ilaçların fiyatlandırılmasında euro kuru 14,0387 lira olarak belirlendi. Karar, yarından itibaren geçerli olacak.

HASTALAR İLAÇ BULAMAYACAK!

Dunya.com'daki habere göre Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlandırılmasında kullanılan euro kurunda yapılan artışın günün şartlarına göre yeterli olmadığını ifade ederek, "Euro kurunun gerçek miktarı ortada duruyor. Açıklanan bu kur rakamı ile sorun çözülmez. Hastaların ilaca kolayca ulaşması için gerçek iyileştirmelerin de bir an önce yapılmasını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön