14 / 05 / 2024

İlaçtaki euro kuruna zam geldi, eczacılar yeterli bulmadı!

İlaçtaki euro kuruna zam geldi, eczacılar yeterli bulmadı!

İthal ilaçların fiyatlandırmasında kullanılan euro kuruna bugün yüzde 30,5 zam geldi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, artışın yeterli olmadığını bildirdi.



REEL KURA UYGUN TESPİT OLMALI!

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, 1 euro değeri için belirlenen 14,0387 liranın, güncel kurun çok altında olması nedeniyle piyasada bulunamayan ilaç probleminin devam edeceğini ifade etti.

Saydan, güncel euro kurunun yaklaşık 30 lira olması nedeniyle ithal edilen ilaçların güncel kura göre ithalatında problemlerin yaşanmaya devam edeceğine dikkat çekerek, "Bu güncellemenin, ilacın hastaya ulaşmasına imkan sağlayacak seviyede olmadığını, yarayı kesinlikle iyileştirmeyeceğini, sadece pansuman olabileceğini söylemek durumundayız. İlaca ulaşmayı kolaylaştıracak gerçek iyileştirmelerin de bir an önce yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İlaçtaki euro kuruna zam geldi, eczacılar yeterli bulmadı!

Euro kurunun, ilaç sektöründe gerçek kurdan farklı şekilde belirlenmesi nedeniyle son 3 yılda ilaç sektöründe yaşanan sorunların açık seçik ortada olduğunu aktaran Saydan, şöyle devam etti: "Uygulamanın ilk başladığı dönemde, ilaç için belirlenen euro kuru, piyasadaki avro kuru ile aynı düzeyde ilerliyordu. Ancak bugün gelinen noktada ilaç euro kuru 14,03 lira olarak belirlenirken, reel euro kuru 30 lira düzeyine yükseldi. Gerçekçi yaklaşımlarla, ilaç euro kuru güncel ve ekonomik gerçeklere uygun hale getirilerek problemin bir an önce çözülmesi ve vatandaşın ihtiyacı olan ilaçların eczanelerimize gelmesi sağlanmalıdır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön