16 / 07 / 2024

İletişim Başkanlığı personel alımı yapacak!

İletişim Başkanlığı personel alımı yapacak!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde personel alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre, başvuru şartları neler ve hangi pozisyonlara personel alımı olacak? Ayrıca, adaylarda aranan nitelikler neler?


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde 4/B sözleşmeli statüde personel alımı için başvurular devam ettiği açıklandı. Yapılan duyuru kapsamında, başvuru şartları neler ve hangi pozisyonlara personel alınacak? Adaylarda aranan nitelikler neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI PERSONEL ALACAK

- Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel şartları taşıması gerekmektedir.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması lazımdır.
- Askerlikle ilişiği olmaması gerekir.
- Adayların 18-40 yaş aralığında olması lazımdır.

 İletişim Başkanlığı personel alımı yapacak!

POZİSYONLAR VE GEREKLİ NİTELİKLER NELER?

- İngilizce İletişim Personeli (Simultane):Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Kültürü, Çeviri Bilimi (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz ve Rus Dilleri ve Edebiyatları, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği, İngilizce-Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Rus ve İngiliz Dilleri ve Edebiyatları bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir.

- Rusça İletişim Personeli (Simultane):En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmaması gerekir.

- Fransızca Mütercim Tercüman:2022-2023 KPSS'den en az 55 puan almış olmaması gerekir.

- Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, Fransızca Öğretmenliği, İngilizce ve Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümlerinden mezun olmak.
Bulgarca Mütercim Tercüman:Bulgar Dili ve Edebiyatı, Bulgarca Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 8 Temmuz - 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvurular sadece online olarak kabul edilecek ve kariyer kapısı internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Kılavuz: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/06/20240625-4-7.pdf

KİPTAŞ personel alımı yapacak! KİPTAŞ 2024 personel alımı için nereden, nasıl başvurulur? 

İŞKUR 340 TYP personeli alınacağını duyurdu!

Eskişehir Halk Ekmek A.Ş personel alımı yapacağını duyurdu!

Pegasus Hava Yolları personel alımı yapacak!


 


Geri Dön